June 08, 2015

Pareve Mango-Ginger Banana Bread


Pareve Mango-Ginger Banana Bread

2 cups all-purpose flour
1 1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon ground ginger
2 eggs, lightly beaten
1 1/2 cups mashed bananas (4 to 5 medium)
1 cup sugar
1/2 cup vegetable oil
1/4 cup chopped dates
1/2 cup chopped fresh mango
1 tablespoon all-purpose flour

Preheat oven to 350 degrees F. Grease bottom and 1/2 inch up the sides of one 9x5x3-inch pan; set aside. In a large bowl combine flour, baking powder, baking soda, salt, and ginger. Make a well in center of flour mixture; set aside.

In a medium bowl stir together eggs, bananas, sugar, and oil. Add egg mixture all at once to flour mixture. Stir just until moistened (batter should be lumpy). Meanwhile, toss chopped mango in 1 Tbsp. flour. Fold dates and mango into batter. Spoon batter into prepared pan.

Bake for about 70 minutes or until a wooden toothpick inserted near the center comes out clean. If necessary to prevent overbrowning, cover loosely with foil for the last 15 minutes of baking. Cool in pan on a wire rack for 10 minutes. Remove from pan. Cool completely on rack. Wrap and store overnight before slicing.


Банановый кекс с манго и финиками

2 чашки муки
1 1/2 чайной ложки разрыхлителя
1/2 чайной ложки соды
1/4 чайной ложки соли
1 чайная ложка порошка имбиря
2 яйца, взбить немного
1 1/2 чашки бананового пюре (4-5 средней величины бананов)
1 чашка сахара
1/2 чашки подсолнечного масла
1/4 чашка мелко нарезанных фиников
1/2 чашки мелко нарезанного плода манго (1 средней величины плод)
1 столовая ложка муки

Нагреть духовку до 350Ф (180Ц). Приготовить формочку для выпечки хлеба (9ж5ж3 дюймов). в большой посуде смешать муку, разрыхлитель, соду, соль и имбирь.

В средней посудине взбить немного яйца, банановое пюре, сахар и подсолнечное масло. Добавить эту смесь к мучной. Перемешаьт манго с мукой и аккуратно вмешать в жидкое тесто. Добавить финики.

Поставить в духовку и печь 70 минут. Последние 15 минут накрыть алюминиевой фольгой. вынуть из духовки, остудить 10 минут. Вынуть из формочки и дать полностью остыть. Завернуть в пергаментную бумагу на ночь и нарезать утром.

Recipe comes from http://www.bhg.com/recipe/mango-ginger-banana-bread/

No comments: