February 05, 2018

Chicken Liver Pate with apples


Make about 2 cups

2 tablespoons olive oil
1 medium onion, chopped
1 large apple, Granny Smith, cored, but not peeled, and cut into medium width sizes
450-500 g chicken liver, washed and cleaned
Salt, pepper to taste

In a large pan, heat one tablespoon of olive oil, add chopped onion and cook on medium heat for about 5-7 minutes until onions are soft and slightly brown. Add sliced apples and cook on a medium heat for 5 minutes until apples are soft.

Remove apple-onion mixture to a medium bowl and set aside.

Add one more tablespoon of olive oil, add livers and saute for 5-7 minutes. Using slotted spoon, take livers into bowl of food processor, add onion-apples mixture and process until smooth paste. If mixture is stiff, add some liquid from the pan you just used for frying livers.

Check for seasoning, add salt and pepper as needed. Cool in a glass container and store in refrigerator for a couple hours before serving


Печеночный паштет с яблоками

На 400 грамм

2 столовые ложки оливкового масла
1 головка лука средней величины, нарезанного на средние лубики
1 большое яблоко с кожурой, вынутж середину и нарезать на средние кусочки
450-500 г куриной печени, промытж от крови и очистить
Соль, перец по вкусу

В большой сковороде нагреть одну столовую ложку оливкового масла, добавить нарезанный лук и жарить на среднем огне около 5-7 минут, пока лук не станет мягким и слегка коричневым. Добавить нарезанные яблоки и тушить на среднем огне в течение 5 минут, пока яблоки не станут мягкими.

Выложить луковую смесь из сковороды в среднюю миску и оставить немного остывать.

Добавить еще одну столовую ложку оливкового масла, выложить сырую печень и тушить в течение 5-7 минут. Шумовкой выложить печень в чашку кухонного комбайна, добавить смесь лука и яблок и прокрутить до образования гладкой пасты. Если смесь немного суховата, добавить немного жидкости из сковороды, где жарилась печень

Добавить соль и перец по вкусу. Охладить в стеклянной таре и хранить в холодильнике в течение нескольких часов до подачи.

No comments: