August 29, 2018

Cream Cheese Cookies


Makes 24 medium size cookies

1/2 cup butter, softened (1 stick)
4 ounces cream cheese, room temperature
1 cup granulated white sugar
1 egg
1 teaspoon vanilla extract
1 teaspoon almond extract
1/2 teaspoon baking powder
1 3/4 cup cake flour

Some powdered sugar for dusting

Preheat oven to 375 degrees F. Line baking sheet with parchment paper. Cream together butter and cream cheese with electric mixer.

Add sugar and beat for 1 minute. Add egg and beat to combine. Add extracts and beat until combined. Add in baking powder and cake flour (in three sections), mixing to combine.
Once incorporated, refrigerate dough for at least an hour.

Dough is sticky so use flour on your hands to roll out 1-2 inch balls. You can use the bottom of a cup/glass dipped in flour to gently flatten the balls. Don't flatten too much or the cookies won't puff up.

Bake for 9-11 minutes. Important: Pull them out when you see the underside edges turning golden! This might vary for your oven and altitude. Watch these cookies carefully.
Cool cookies completely and dust with powdered sugar.


Печенье со сливочным сыром

На 24 среднего размера печенья

1/2 чашки масла, размягченные (100 грамм)
4 унции (около 120 грамм) сливочного сыра, комнатной температуры ("Philadephia")
1 чашка сахара
1 яйцо
1 чайная ложка экстракта ванили
1 чайная ложка экстракта миндаля
1/2 чайной ложки разрыхлителя
1 3/4 чашки муки

Разогреть духовку до 375 Фаренгейтов. Выложить деко пергаментной бумагой.

Взбить электрическим миксером сливочное масло и сливочный сыр. Добавить сахар и взбивать еще в течение 1 минуты. Не переставая взбивать, добавить яйцо и экстракты. Смешать разрыхлитель и муку в отдельной посуде и добавить частями во взбитую массу. Замешать тесто, обернуть пленкой и положить в холодильник как минимум на 1 час.

Вынуть тесто из холодильника, сформировать шарики. Если тесто липкое, то посыпать ладони мукой.

Выложить на деко и дном чашки или стакана, смоченного в муке, немного придавить шарики.

Выпекать в духовке 9-11 минут. Важно: вынуть из духовки, если края нижней стороны становятся золотыми! Следите за печеньем в духовке. Дать остыть и посыпать сахарной пудрой.


Recipe comes from Pizzazzerie

No comments: