January 27, 2019

Braised Cabbage with Red Beans and Rice (Italian Comfort Food)


Makes 4-6 servings

2 tablespoons olive oil
1 small onion, chopped
1/4 cup chopped carrot
1 pound shredded green cabbage (8 cups shredded green cabbage, don't pack)
4 cups vegetable broth (I used 3 cups)
1 cup Arborio rice (I used 3/4 cup, rinsed with cold water several times and drained)
Salt and pepper to taste
1 (15-ounce) can red kidney beans, drained and rinsed

In a large deep-sided skillet with a lid or a medium stockpot, heat the oil over medium-low heat. Add the onion and carrot, stirring occasionally, until softened, about 10 minutes.

Add cabbage and 1 cup of the broth, tossing to combine. Cover and cool over medium-low heat for 20 minutes, stirring a few times. Add the remaining broth and bring to boil over high heat. Add the rice, salt, and pepper. Reduce the heat to medium-low, cover, and cook until the rice is tender and most of broth has been absorbed, 15 to 20 minutes.

Add the beans and cook, uncovered, stirring occasionally, until heated through, about 5 minutes. Serve warm.


Тушеная капуста с рисом и красной фасолью по-итальянски

На 4-6 порций.
2 столовые ложки оливкового масла
1 маленькaя головка лука, мелко нарезанная
1/4 чашка нарезанной моркови
500 грамм нашинкованной зеленой капусты (8 чашек нашинкованной зеленой капусты, не утрамбовывайте)
4 чашки овощного бульона (я использовала 3 чашки)
1 чашка риса Arborio (я использовала 3/4 чашки, предварительно промыла холодной водой и слила воду перед использованием)
Соль и перец по вкусу
1 (15 унций упаковка) консервированной красной фасоли, промыть холодной водой и слить воду)

В большой глубокой сковороде с крышкой разогреть оливковое масло на среднем огне. Добавить лук и морковь, тушить на месленном огне до полного размягчения, около 10 минут.

Добавить капусту и 1 чашку бульона, все перемешать. Накрыть крышкой, уменьшить огонь и на среднем огне тушить 20 минут. Не забывать помешивать в техении всего этого времени. Добавить оставшийся бульон, довести до кипения на сильном огне. Добавить рис, соль и перец. Уменьшить огонь, накрыть сковороду крышкой и тушить до того момента пока рис будет мягким и весь бульон впитается.

Добавить красную фасоль и тушить, не накрывая крышкой, еще около 5 минут. Подавать теплым.


Recipe is from "The Mediterranean Vegan Kitchen" by Donna Klein.

No comments: