March 17, 2019

Salad with herring and marinated beets


Makes 1 serving

1 medium roasted or cooked beet, peeled and cubed
2 teaspoons olive oil, divided
1/2 teaspoon balsamic vinegar
3-4 oz herring, cubed
2 small pickles, finely chopped
1 tablespoon red onion, finely chopped
2 tablespoons canned peas, drained, not rinsed
2 green onions, thinly sliced
Salt and pepper to taste

To marinate beets, place chopped beets, 1 teaspoon olive oil and balsamic vinegar in a small bowl, mix and leave for 1-2 hours.

Just before serving, mix together herring, pickles, red onion, and peas. Using slotted spoon, add beets. Pour one more teaspoon of olive oil, taste for salt and pepper.

Serve with rye bread.


Салат из сельди и маринованной свеклы

На 1 порцию

1 средняя запеченная или сваренная красная свекла, порезанная на кубики
2 чайные ложки оливкового масла, разделенные
1/2 чайной ложки бальзамического уксуса
100 грамм сельди, порезанной на кубики
2 маленьких консервированных огурца, мелко нарезанные
1 столовая ложка красного лука, мелко нарезанного
2 столовые ложки консервированного горошка, без жидкости
2 зеленых лука, тонко нарезанные
Соль и перец по вкусу

Выложить в небольшую миску порезанную свеклу, добавить 1 чайную ложку оливкового масла и бальзамический уксус, перемешать и оставить на 1-2 часа.

Непосредственно перед подачей перемешать сельдь, соленые огурцы, красный лук и зеленый горошек.Вилкой вынуть свеклу из раствота и добавить в салат. Добавить еще одну чайную ложку оливкового масла, приправить солью и перцем.

Подавать с ржаным хлебом.

No comments: