December 06, 2019

Chicken Sausage-Apple Salad With Caraway Vinaigrette


Yield 4 servings

1 teaspoon caraway seeds, crushed
1/2 teaspoon coriander seeds
3 tbsp. sherry vinegar
1 tablespoon whole-grain mustard
Kosher salt and pepper
1/2 small red onion, thinly sliced
4 chicken sausages (about 12 oz), sliced into medium chunks
2 tbsp. olive oil
7-8 cherry tomatoes
1 Gala apple, finely chopped
6 cups mixed greens

Heat a small pan on medium, toast caraway and coriander seeds until fragrant, about 2 minutes. In a large bowl, whisk together vinegar, mustard, and 1⁄8 tsp each salt and pepper. Mix in seeds, then onion; let sit 5 minutes.

Meanwhile, heat 1 tablespoon olive oil to a medium frying pan, add sausages and cherry tomatoes. Saute for 3-4 minutes

Toss onion mixture with remaining 1 tablespoon olive oil. Place greens and apple on a plate. Top with sauteed sausages, tomatoes and onion mixture. Mix everything just before serving.


Салат с куриными сосисками, яблоками и тминным соусом

На 4 порции

1 чайная ложка тмина, измельченная
1/2 чайной ложки семян кориандра
3 столовых ложки хересного уксуса
1 столовая ложка цельнозерновой горчицы
Кошерная соль и перец
1/2 маленькой головки красного лука, тонко нарезанного
4 куриные колбаски (около 350 грамм), нарезанные на средние куски
2 столовые ложки оливкового масла
7-8 помидоров черри
1 среднее яблоко, нарезанное мелкие кубики
6 чашек свежей смешанной зелени

Нагреть небольшую сковороду на среднем огне, посылать семанми тмина и кориандра, жарить на сухой сковороде пока они не станут ароматными, около 2 минут. В большой миске смешать уксус, горчицу и 1/8 чайной ложки соли и молотого черного перца. Добавить к смеси горяцихие семена и лук; дать постоять 5 минут.

Тем временем разогрейть 1 столовую ложку оливкового масла на средней сковороде, добавить колбаски и помидоры черри. Жарить в течение 3-4 минут.

Добавить 1 столовую ложку оливкового масла в луковую смесь. Выложить зелень и яблоко на тарелку. Сверху выложить обжаренные колбаски, помидоры и луковую смесь. Все перемешать перед подачей на стол.


Idea comes from Women's Health Magazine

No comments: