December 29, 2019

Oatmeal Fudge Bars


Makes 26-30 bars

Crust and Topping
1 cup quick-cooking oats
1 cup light brown sugar, packed
3⁄4 cup all-purpose flour
1⁄4 teaspoon baking powder
1⁄4 teaspoon baking soda
1⁄8 teaspoon salt
8 tablespoons unsalted butter, melted and cooled

Filling
1⁄2 cup all-purpose flour
1⁄2 cup light brown sugar, packed
1 tablespoon instant coffee
1⁄4 teaspoon salt
2 cups semi-sweet chocolate chips
4 tablespoons unsalted butter
3 large eggs

For the crust and topping: Adjust an oven rack to the middle position and heat the oven to 325 degrees. Line an 8 inch square baking pan with a foil sling and grease the foil.

Whisk the oats, brown sugar, flour, baking powder, baking soda, and salt together in a large bowl. Stir in the melted butter until combined.

Reserve 1 cup of the oat mixture for the topping.

Sprinkle the remaining oat mixture into the prepared pan and press into an even layer with the bottom of a measuring cup. Bake the crust until light golden brown, about 8 minutes.

Let the crust cool completely on a wire rack, about 1 hour (It does not take 1 hour. It took about 10-15 minutes.).

For the filling: Whisk the flour, sugar, instant espresso, and salt together in a medium bowl. Melt the chocolate chips and butter together in a microwave, stirring often, 1 to 3 minutes. Transfer the chocolate mixture to a large bowl and let cool slightly. Whisk in eggs until combined. Stir in the flour mixture until just incorporated.

Adjust an oven rack to the middle position and heat the oven to 325 degrees.

Spread the filling evenly over the cooled crust and smooth the top. Sprinkle with the reserved oat topping. Bake the bars until a toothpick inserted into the center comes out with a few moist crumbs attached and the filling begins to pull away from the sides of the pan, 35 to 40 minutes, rotating the pan halfway through baking.

Let the bars cool completely in the pan, set on a wire rack, about 2 hours. Remove the bars from the pan using the foil, cut into squares, and serve.


Овсяные пирожные с кремовой шоколадной начинкой. 

На  26-30 пирожных

Для нижнего и верхнего слоев
1 чашка овсянки быстрого приготовления
1 чашка светло-коричневого сахара
3/4 чашки муки
1/4 чайной ложки разрыхлителя
1 ⁄ 4 чайных ложки пищевой соды
1/8 чайной ложки соли
8 столовых ложек несоленого масла, растопленного и охлажденного

Шоколадная начинка
1⁄2 чашки универсальной муки
1/2 чашки светло-коричневого сахара
1 столовая ложка растворимого кофе
1/4 чайная ложка соли
2 чашки полусладких шоколадных чипсов
4 столовые ложки несоленого масла
3 больших яйца

Для нижнего и верхнего слоев: поставить нижнюю полку в духовке в среднее положение и нагреть духовку до 325 Фаренгейтов. Выложить 8-дюймовую квадратную форму для выпечки фольгой и смазать маслом.

Смешать овсянку, коричневый сахар, муку, разрыхлитель, пищевую соду и соль в большой миске. Добавить растопленное масло и рукой сделать мелкую крошку.

Оставить 1 чашку овсяной смеси для верхнего слоя.

Утрамбовать оставшуюся смесь по всему дну приготовленной формы. Поставить в нагретую духовку и выпекать до золотистого цвета около 8 минут.

Вынуть из духовки и дать полностью остыть в течении 10-15 минут.

Для начинки: смешать муку, сахар, растворимое кофе и соль вместе в средней миске. Растопить шоколадную крошку и масло вместе в микроволновке, часто помешивая, от 1 до 3 минут. Переложить шоколадную смесь в большую миску и дайте немного остыть. Немного взбить яйца. Добавить яйца и шоколадную смесь к сухим ингридиентам. Все хорошо перемешать.

Равномерно выложить начинку на охлажденый нижний слой. Посыпать оставленной овсяной смесью. Печь в течении 35-40 минут, вращая сковороду на полпути во время выпекания.

Вынуть из духовки и Дать полностью остыть в форме в течении 2 часов. Нарезать на квадраты и подать на стол. Хранить в герметичном контейнере.


The original author is Barb Schaecher (Kansas City, MO), who was awarded $1,000 for her work. Recipe was published in "Cook's Country" June/July 2007

No comments: