February 14, 2020

Chicken Potato Cakes with Grated Apple Radishes Salad



For Cakes

Makes 10-11 medium size cakes
1 egg beaten
1/4 teaspoon salt
1/8 teaspoon freshly ground black pepper
10 oz. cooked chicken, shredded (leftover rotisserie chicken)
1 medium yellow onion, cut into several chunks
2 medium potatoes, grated on the smallest holes of the grater
2 tablespoons all-purpose flour
1/4 teaspoon baking soda

Vegetable oil for frying

For salad
For 10-11 cakes
12 medium size pink radishes, shredded on medium/large holes of the grater
1 medium size apple, cored and shredded on medium/large holes of the grater
1 tablespoon parsley and dill, finely chopped
1 teaspoon lemon juice
2 tablespoons sour cream
Salt and black pepper to taste

 For cakes

In a small bowl, combine egg, salt and pepper. Mix together.

Place chicken and onion into a bowl of food processor. Process until small bits and add egg mixture. Process for 5-7 seconds and place a mixture into a largo bowl. Grate potatoes into the same bowl, add flour and baking soda. Mix everything well.

Heat oil over the medium high heat. Working in batches, scoop the chicken mixture onto frying pan, using approximately 1/4 cup for each cake. Brown on both sides until lightly browned. remove cakes to a paper towel-lined plane and cool for 5-7 minutes. Cover with a lid to keep warm.

For salad

Mix all ingredients together and check for salt and pepper.

Serve chicken-potato cakes with salad immediately.



Оладьи из курятины и картофеля со свежим салатом из редиски и яблока

Для оладий

На 10-11 среднего размера оладий

1 яйцо взбитое
1/4 чайной ложки соли
1/8 чайной ложки свежемолотого черного перца
300 грамм мяса приготовленной курицы, нарезанной на средние куски (прекрасно подходят остатки запеченный курицы)
1 средняя головка желтого лука, нарезанный на несколько кусков
2 средних картофеля, натертых на самых маленьких отверстиях терки
2 столовые ложки муки
1/4 чайной ложки соды
Растительное масло для жарки

Для салата

Для 10-11 оладий

12 редисок среднего размера, натертых на средних / больших отверстиях терки
1 яблоко среднего размера, натертое на средних / больших отверстиях терки
1 столовая ложка петрушки и укропа, мелко нарезанных
1 чайная ложка лимонного сока
2 столовые ложки сметаны
Соль и перец по вкусу

Для оладий

В маленькой миске смешать яйцо, соль и перец.

Выложить куски курятины и лук в чашу кухонного комбайна. Прокрутить до образования до маленьких кусочков и добавить яичную смесь. Прокрутить еще в течение 5-7 секунд и выложить в большую миску. Картофель натереть на терке прямо в миску, добавить муку и пищевую соду. Все хорошо перемешать.

Нагреть масло на среднем огне. Выложить оладьи на сковороду н поджарить с обеих сторон до золотистого цвета. Выложить оладьи на покрытую бумажным полотенцем тарелку и остудить в течении 5-7 минут. Накрыть крышкой, чтобы оладьи ставались теплыми до подачи на стол.

Для салата

Смешать все ингредиенты и проверить соль и перец.

Сразу подать на стол.

No comments: