April 25, 2021

Warm Coleslaw with Mushrooms and Corn


Yield 2 servings

2 & 1/2 cups thinly shredded green cabbage

1/2 teaspoon apple cider vinegar

1 tablespoon vegetable oil

1/3 cups fresh mushrooms, chopped into medium chunks

1 medium corn husk, shucked

1 medium long carrot, peeled and shredded on a large holes of the grater

1 tablespoon parsley, chopped

1 tablespoons mayonnaise

2 teaspoons sour cream

1 teaspoon brown mustard

Salt, freshly ground black pepper

In a medium bowl, mix mayonnaise, sour cream, mustard, and set aside.

In a large bowl, place cabbage, sprinkle with salt, and pour apple cider vinegar. Using your hands, mix everything. Leave on a table for about 10 minutes.

Heat vegetable oil on medium heat and add mushrooms, stirring occasionally. Continue to sauté for about 3-4 minutes and add corn. Sauté for more than 4 minutes. In the end, sprinkle with salt and black pepper. Remove from the heat and give a couple of minutes to cool.

Using your hands, drain the liquid from the cabbage and place it on a big plate. Add carrots and corn mushrooms mixture. Pour dressing over and mix. Check for salt and pepper. Sprinkle with chopped with parsley.

Serve immediately.


Теплый капустный салат с грибами и кукурузой.

На 2 порции

2 и 1/2 чашки (1/4 большой головки капусты) тонко нашинкованной зеленой капусты

1/2 чайной ложки яблочного уксуса

1 столовая ложка растительного масла

1/3 чашки свежих грибов, мелко нарезанных

1 средний кукурузный початок, снять ножом зерна

1 морковь средней длины, очистить и натереть на больших отверстиях терки

1 столовая ложка нарезанной петрушки

1 столовая ложка майонеза

2 чайные ложки сметаны

1 чайная ложка коричневой горчицы

Соль, черный молотый перец

В миске среднего размера смешать майонез, сметану, горчицу и оставить.

В большую миску выложить капусту, присыпать солью и полить яблочным уксусом. Все перемешать руками. Оставить на столе примерно на 10 минут.

Нагреть растительное масло на среднем огне и добавить грибы, периодически помешивая. Продолжать обжаривать около 3-4 минут и добавить кукурузу. Обжарить в течении 4 минут. В конце посыпать солью и черным перцем. Снять с огня и дать пару минут остыть.

Руками отжать жидкость из капусты и выложить на большую тарелку. Добавить морковь и смесь из грибов и кукурузы. Полить заправкой и перемешать. Проверить на соль и перец. Посыпать рубленой петрушкой.

Подать немедленно.



No comments: