February 24, 2022

Ground Beef and Bulgur Warm Salad with Quick Tomato Relish Topping


Yield 4 medium servings

Salad

1 tablespoon vegetable oil + more if needed

1 large yellow onion, chopped

1 medium carrot, grated on medium holes

2 medium garlic cloves, minced

1 pound (454 gram) ground beef

2 tablespoons ketchup or tomato paste

1/2 cup bulgur, pre-washed with cold water

1/2 cup water, room temperature

1/2 teaspoon schmaltz (optional)

Spices

1/2 teaspoon paprika

1/2 teaspoon curry powder

1/2 teaspoon ground coriander

1 small jalapeno, seeded and chopped

Salt and ground black pepper to taste

Cilantro or parsley for sprinkling

Quick Tomato Relish

1 lb tomatoes

1 (1 inch) piece fresh ginger

2 cloves garlic

1 tbsp. olive oil

1 cup chopped red onion

½ tsp. crushed red pepper flakes

2 tablespoons white wine vinegar

2 teaspoons raw sugar

For relish, roughly chop the tomatoes. Peel and grate the ginger. Mince the garlic. Add the chopped onions, grated ginger, minced garlic, and crushed red pepper and stir well. Pour olive oil, vinegar and sprinkle with brown sugar. Mix well and season with salt and pepper. Stir and place in the refrigerator for about 30 minutes before serving.

Mix spices and set aside.

For a salad, add oil to a large frying pan and heat over medium heat. Add onion and sprinkle with some salt and pepper. Cook until lightly browned. Add garlic, mix well, and cook for another minute. Add carroтs and spices, cook for about 3-4 minutes. 

Add ground beef and cook for about 8-10 minutes, stirring occasionally. Add ketchup and mix well. Stir the bulgur into the beef mixture, making sure that the bulgur is well coated.

Stir in the water, reduce heat to low, and cook, covered, for 10-15 minutes, stirring every 2 minutes. If the mixture becomes too sticky, add a little bit of water. If you prefer a richer version, add 1/2 teaspoon schmaltz. In the end, add chopped jalapenos.

Turn off heat and let sit for 10 minutes covered. Place some of the bulgur with minced meat on plates and spread the tomato relish on top. Sprinkle with parsley.


Теплый салат с говяжим фаршем и булгуром, украшенный томатной закуской

На 4 средние порции

Салат

1 столовая ложка растительного масла + больше, если нужно

1 большая луковица, нарезанная мелко

1 средняя морковь, натертая на средних отверстиях

2 средних зубчика чеснока, мелко измельченных

1 фунт (454 грамма) говяжьего фарша

2 столовые ложки кетчупа или томатной пасты

1/2 чашки булгура, предварительно промытый холодной водой

1/2 чашки (125 мл) воды, комнатной температуры

1/2 чайной ложки шмальца (по желанию)

Специи

1/2 чайной ложки паприки

1/2 чайной ложки порошка карри

1/2 чайной ложки молотого кориандра

1 небольшой перец халапеньо, очищенный от семян и нарезанный мелко

Соль и молотый черный перец по вкусу

Кинза или петрушка для посыпки

Быстрая томатная закуска

450 грамм помидоров

1 (1 дюйм) кусок свежего имбиря

2 зубчика чеснока

1 столовая ложка оливкового масла

1 чашка нарезанного красного лука

½ чайной ложки измельченных хлопьев красного перца

2 столовые ложки белого винного уксуса

2 чайные ложки тростникового сахара

Для томатной заправки нарезать помидоры на средние куски. Очистить и натереть имбирь. Измельчить чеснок. Добавить нарезанный лук, тертый имбирь, измельченный чеснок и измельченный красный перец и хорошо перемешать. Полить оливковым маслом, уксусом и посыпать коричневым сахаром. Хорошо перемешать и приправить солью и перцем. Перемешать и поставить в холодильник примерно на 30 минут перед подачей на стол.

Смешать специи и отложить в сторону.

Для салата налить масло в большую сковороду и разогреть на среднем огне. Добавить лук и посыпать солью и перцем. Готовить до легкого зарумянивания. Добавit' чеснок, хорошо перемешать и готовить еще минуту. Добавить морковь и специи, готовить около 3-4 минут.

Добавить говяжий фарш и тушить в течении 8-10 минут, периодически помешивая. Добавить кетчуп и хорошо перемешать. Добавить булгур в говяжью смесь и хорошо перемешать.

Влить воду, уменьшить огонь до минимума и варите под крышкой 10-15 минут, помешивая каждые 2 минуты. Если смесь становится слишком сухой, добавить немного воды. Если вы предпочитаете более насыщенный вариант, добавить 1/2 чайной ложки куриного шмальца. В конце добавить нарезанный халапеньо.

Выключить огонь и дать постоять 10 минут под крышкой.

Выложить булгур с фаршем на тарелки и разложить томатную закуску поверху. Посыпать петрушкой.

Idea for the relish comes from Recipe center


No comments: