April 30, 2024

Rolled Cottage Cheese Flatbread with Mushroom Filling (Passover Friendly)


Yield 2 medium servings or 1 large one

1 cup cottage cheese
2 eggs
1 tablespoon chopped cilantro (optional)
1/4 teaspoon powdered garlic
1/4 teaspoon salt
A couple of tablespoons mayonnaise
Cheddar or mozzarella processed cheese for sprinkling

Filling

1 & 1/2 tablespoons butter
About 8 oz. button mushrooms, chopped into medium chunks
Salt and pepper to taste


In a nonstick pan on medium heat, add butter and let it melt. Once the butter has melted, add your sliced mushrooms. Cook the mushrooms for 6 minutes until they have softened a little and released some of their moisture. Once your mushrooms are softening, sprinkle with salt and pepper and cook for a couple of minutes. If needed, add some vegetable oil. Remove from the heat and let mushrooms cool.

In a food processor, process cottage cheese, eggs, and cilantro until smooth paste. Remove from the bowl to a medium bowl and add garlic powder and salt. Mix well and leave on the counter.

Preheat the oven to 350 F (180 C). Line a small baking sheet (6 x 10-inch.) with parchment paper. Grease with some vegetable oil and spray with non-stick baking spray.

Pour in the cottage cheese batter. Shake to let out any air bubbles and to have an even layer. Pop it into the oven for 40 minutes. Remove from the oven, let it cool until warm. Smear the mayonnaise all over, sprinkle with cheese, and spread the mushroom mixture on top. Sprinkle with cheese again and roll in. Sprinkle with cheese and cilantro lightly, and return to the oven for a couple of minutes to melt cheese.

Remove from the oven, cool slightly, and slice it. Serve warm immediately with ketchup.


Легкий творожный рулет без муки с грибной начинкой

На 2 средние порции или 1 большую.

1 чашка творога
2 яйца
1 столовая ложка нарезанной кинзы (по желанию)
1/4 чайной ложки измельченного чеснока
1/4 чайной ложки соли
пара столовых ложек майонеза
сыр чеддер или моцарелла для посыпки

Начинка

1 и 1/2 столовые ложки сливочного масла
Около 250 грамм шампиньоны, нарезанные на средние куски
Соль и перец для вкуса

В сковороду с антипригарным покрытием на среднем огне добавить сливочное масло и нагреть до полного растворения масла. Добавить нарезанные грибы. Тушить грибы 6 минут, пока они немного не станут мягкими и не выпустят часть влаги. Когда грибы станут мягкими, посыпать их солью и перцем и готовить еще пару минут. При необходимости добавить немного растительного масла. Снять с огня и дать грибам остыть.

В чашу кухонного комбайна выложить американскийтворог (cottage cheese), яйца и кинзу до получения однородной пасты. Переложить из кухонного порцессора в миску среднего размера и добавить чесночный порошок и соль. Хорошо перемешать и оставить на столе.

Разогреть духовку до 350 F (180 C). Застелить небольшой противень (6 х 10 дюймов) пергаментной бумагой, смазать растительным маслом и сбрызнуть антипригарным спреем для выпечки.

Вылить творожное тесто в приготовленную форму для выпечки. Встряхнуть, чтобы выпустить пузырьки воздуха. Запекать в духовку около 40 минут. Достать из духовки, дать остыть до теплого состояния. Вынуть из формы, смазать майонезом, посыпать сыром и сверху выкложить грибную смесь и опять посыпать сыром. Закатать, слегка посыпать сыром и кинзой и вернуть в духовку на пару минут, чтобы сыр расплавился.

Достать из духовки, немного остудить и нарезать на порционные куски. Подавать сразу в теплом виде с кетчупом.


Idea for the flatbread recipe comes from ShredHappens

No comments: