September 20, 2006

Spinach mushroom tart

Spinach mushroom tart

2 packages frozen chopped spinach (10-oz each), 1 can (8 oz) mushrooms, 2 large eggs, 1/3 cup chopped onion, 2 tablespoons olive oil, salt, pepper, 1/2 teaspoon of italian seasoings, 1 can french loaf dough ("Pillsbury")

Open a dough can and place dough on a plate for 20-30 minutes. Meanwhile prepare filling: thaw the frozen spinach and drain very well. Heat oil and fry a chopped onion until soft, add some salt, pepper, and drained mushrooms. Mushrooms will be ready within 10 minutes. Mix together spinach, eggs (leave a little bit of egg white to brush a top of tart) and mushrooms mixture. Add more salt and pepper by taste.

Roll out a dough into rectangle. Place filling on a center and wrap dough around forming a neat oval.
Preheat oven to 350F. Place a tart on a bаkingsheet. Mix egg white with 1 tablespoon of milk and brush the tart and sprinkle with italian seasonings. Bake 30-40 minutes until gold brown color of the top.

Открытый пирог со шпинатом и грибами.

2 пакета замороженного нарезанного шпината (250 грамм каждый), 1 баночка консервированных грибов (200грамм), 2 яйца, 1/3 чашки мелко нарезанного белого лука, 2 столовых ложки оливкового масла, соль, перец, 1/2 чайной ложки итальянской сухих специй, 1 баночка теста для французского хлеба.

Вынуть тесто из упаковки и положить на тарелку на 20-30 минут. Тем временем приготовить начинку: разморозить шпинать и хорошо отжать воду. Нагреть масло в сковороде и пожарить лук, добавить соль, перец и отжатые грибы. Жарить в течении следующих 10 минут. Смешать шпинат, яйца (оставить немного яичного белка для того,чтобы помазать верх пирога) и грибную смесь. Добавить соль и перец по вкусу.

Раскатать тесто в прямоугольник. Положить начинку по центру и завернуть тесто, оставляя центр открытым. Размешать яичный белок с молоком и помазать верх пирога, посыпать итальянскими сухими специями.
Нагреть духовку до 350Ф. Положить пирог на дечку и печь 30-40 минут до появления золостистой корочки.

1 comment:

хозяйка said...

Спасибо за интересный рецепт пирога. Надо попробовать спечь такое чудо. А то все пирожки да печенюшки -)