November 26, 2006

Cherry Tomatoes with Parsley (warm salad)


Cherry Tomatoes with Parsley (warm salad)

In a large skillet, melt 2 tablespoons of olive oil over medium-high heat. Add 1/2 cup chopped white onion and cook, stirring, for about 3 minutes, until onion begins to soften. Add 2 cups red cherry or grape tomatoes, 1 tablespoon of red wine vinegar, and salt and pepper to taste and cook, stirring frequiently, 3-5 minutes, until tomatoes begin to soften. Stir in 2 tablespoons finely chopped fresh parsley.

Place 5 green leaves of romaine lettuce on a serving dish and transfer tomato mixture from skillet on it. Serve warm. Serves 8

Теплый салат из помидор "Cherry".

В большой сковороде разогреть 2 столовые ложки оливкового масла на среднем огне. Добавить 1/2 чашки мелко нарезанного белого лука и жарить 3 минуты. Добавить 2 чашки помидоров "Cherry" и 1 столовую ложку винного уксуса. Поперчить и посолить. Постоянно помешивая, жарить 3-5 минут. В последний момент добавить 2 столовые ложки мелко нарезанной петрушки. В это время уложить 5 больших зеленых листьев салата на салатницу, наверх выложить поджаренный лук и помидоры. Подавать теплым. На 8 порций.

Original recipe was published in www.allyou.com I made several changes and, I think, my version is more tasteful.

No comments: