February 23, 2025

Crispy Flaxseed Crackers


Yields 16 medium size square crackers

1 cup ground flaxseed
1/4 cup sesame seeds
1/4 cup water
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon garlic powder (optional)
1/2 teaspoon dried oregano or herbs to taste
1/2 teaspoon onion powder (optional)
1/2 teaspoon sugar

Preheat the oven to 150°C (300°F) and line a baking sheet with parchment paper.

In a bowl, mix ground flaxseed, sesame seeds, salt, garlic and onion powders, sugar, and oregano. Gradually add water while mixing until a uniform, slightly sticky dough forms.

Place the dough on the parchment-lined baking sheet. Cover with another parchment sheet and roll it out with a rolling pin until very thin.

Remove the top parchment sheet. Score the dough into squares or rectangles using a knife or pizza cutter. Bake for 20-25 minutes, or until the edges are golden and the crackers are crisp.

Let the crackers cool completely before separating. Store in an airtight container for lasting freshness.


Хрустящие крекеры из льняного семени

На 16 квадратных крекеров среднего размера.

1 чашка молотого льняного семени
1/4 чашки кунжутных семечек
1/4 чашки воды
1/2 чайной ложки соли
1/2 чайной ложки чесночного порошка (по желанию)
1/2 чайной ложки сушеного орегано или трав по вкусу
1/2 чайной ложки лукового порошка (по желанию)
1/2 чайной ложки сахара

Разогреть духовку: до 150°C (300°F) и застелить противень пергаментной бумагой.

В миске перемешать молотое льняное семя, кунжутн э семечки, соль, чесночный и луковый порошки, сахар и орегано. Постепенно добавить воду, перемешивая, пока не образуется однородное, слегка липкое тесто.

Выложить тесто на противень, застеленный пергаментом. Накрыть вторым листом пергамента и раскатать скалкой цохень тонко.

Снять верхний лист пергамента. Разрезать раскатанное тесто на квадраты или прямоугольники ножом или ножом для пиццы. Выпекать 20–25 минут или пока края крекеров не станут золотистыми, а крекеры не станут хрустящими.

Прежде чем отделять крекеры, дайте им полностью остыть. Хранить в герметичном контейнере для длительной свежести.


Recipe from Facebook

No comments: