December 18, 2007

Cranberry-Orange Pound Cake (only in America)

Cranberry-Orange Pound Cake (only in America)

Makes:16 servings

Cake: 1 box Betty Crocker® SuperMoist® golden vanilla or yellow cake mix, 1 box (4-serving size) vanilla instant pudding and pie filling mix, 1 cup water, 1/2 cup butter or margarine, melted, 1 teaspoon grated orange peel, 4 eggs, 1 1/2 cups fresh or frozen cranberries, chopped (do not thaw frozen cranberries)

Powdered sugar, if desired

Orange Sauce, if desired: 1 cup granulated sugar, 1 tablespoon Gold Medal® all-purpose flour, 1/2 cup orange juice, 1/2 cup butter
Heat oven to 325°F. Grease and flour, or spray with baking spray with flour, 12-cup fluted tube cake pan.

In large bowl, beat dry cake mix, dry pudding mix, water, melted butter, orange peel and eggs with electric mixer on low speed 30 seconds, scraping bowl constantly. Beat on medium speed 2 minutes. Fold in cranberries. Spread in pan.

Bake 57 to 63 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean. Cool 15 minutes; remove from pan. Cool completely, about 1 hour. Sprinkle with powdered sugar.
In 1-quart saucepan, cook all sauce ingredients over medium heat about 4 minutes, stirring constantly, until thickened and bubbly. Serve warm or cool sauce with cake. For Orange Butter Sauce, increase flour to 2 tablespoons. Cook over medium heat until butter is melted, then cook 4 minutes longer.

Бисквит с клюквой по-американски

Тесто: 1 упаковка сухой смеси для бисквита (yellow cake mix), 1 упаковка (4 порции) для ванильного пудинга (vanilla instant pudding and pie filling mix), 1 чашка воды, 1/2 чашки растопленного маргарина или сливочного масла, 1 чайная ложка свеже натертой цедры апельсина, 4 яйца, 1 1/2 чашки свежей или замороженной клюквы. (Если клюква заморожена, то ее не нужно размораживать)

Нагреть духовку до 325Ф. Подготовить формочку (12-cup fluted tube cake pan).

В большой миске смешать все составляющие и взбить миксером в течении 2 минут. Добавить клюкву. Выложить тесто блинной консистенции в формочку для бисквита. Печь около часа и проверь лучинкой готовность бисквита.
Для соуса в небольшой кастрюле смешать все составляющие соуса. Нагреть на медленном огне, постоянно помешивая до загустения. Подавать в теплом виде с бисквитом.

Recipe from Betty Crocker

No comments: