December 12, 2011

Buttermilk rugelach


Buttermilk rugelach

Makes 32 large rugelach
2 & 1/2 cups all puspose flour
1 teaspoon baking soda
1/2 cup margarine (8 tablespoons), melted
1 cup buttermilk
1 egg
1/2 tablespoon sugar
1/4 teaspoon salt
1 cup raspberry jam
1 cup raisins
4 tablespoon fine dry bread crumbs.

Egg wash
1 egg
2 tablespoon milk

For dough: mix in a medium ball flour and baking soda. In another ball mix margarine, buttermilk, egg, sugar and salt. Slowly add flour mixture to a wet margarine mixture. Mix to obtain an homogeneous dough. Turn out dough onto a lightly floured work surface and knead until smooth. After dough is smooth and elastic, wrap dough in plastic wrap. Put the dough into the fridge for 8-10 hours (better overnight).

Preheat the oven to 350F. Divide dough into 4 equal parts. Roll each portion into a 9-inch round, about 1/8" thick, on a floured board. Use a pastry brush to layer raspberry jam (1/4 cup) on a round dough. Sprinkle with raisins (1/4 cup) and 1 tablespoon bread crumbs. With chefs knife or pizza cutter, cut each round into 8 wedges. Roll wedges from wide to narrow, you will end up with point on outside of cookie. Place on ungreased baking sheets and brush with an egg wash. For egg wash, mix very well egg with milk

Bake rugelach in the center rack of your oven for 20 minutes until lightly golden. Cool on wire racks. Store in airtight containers
Filling might be different. I think, these pastries will be particularly good with poppy seed filling from Solo.



Рогалики на кефире


2 & 1/2 (300 грамм) чашки муки
1 чайная ложка соды
1/2 чашки (около 100 грамм) растопленного маргарина
1 чашка кефира (250 грамм)
1 яйцо
1/2 столовая ложка сахара
1/4 чайной ложки соли
1 чашка малинового джема
1 чашка изюма
4 столовых ложек панировочных сухарей

яичная помазка: 1 яйцо смешать с 2 столовыми ложками молока.

В небольшой посуде смешать муку и соду. В другой посудине смешать маргарин, яйцо, кефир, соль и сахар. Добавить муку с содой к жидкой смеси и замесить тесто. Тесто будет мягкое. Положить тесто на 8-10 часов в холодильник. Вынуть тесто из холодильника, нагреть духовку до 350Ф. Разделить тесто на 4 равные части. Каждую часть раскатать в круг диаметром 18-20 см. Круг разделить на 8 равных секторов. Круг намазать малиновым джемом (1/4 чашки), посыпать изюмом (1 чашки) и 1 столовой ложкой панировочных сухарей. Каждый получившийся сектор-треугольник следует скатать от широкой части к узкой.

Каждый рогалик смазать яичной помазкой.

Получившиеся рогалики выложить на противень, промазанный подсолнечным маслом и выпекать 20 минут при температуре 350Ф. Ставить рогалики в уже разогретую духовку. Вынуть из духовки, остудить и хранить в сухом месте 2-3 дня. Я думаю, что этим рогаликам не суждено стоять 2-3 дня. Через 2-3 часа они будут съедены.

No comments: