April 01, 2013

California Waldorf Celery Salad


I'm testing vegetarian recipes for my next article.

California Waldorf Celery Salad

Serves 4
2 cups (8 stalks), chopped
1 cup apple, cored and chopped
1/2 cup walnuts, chopped
1/2 cup dried cranberries
1/4 cup mayonnaise
1 Tablespoon lemon juice (1/2 lemon)

Clean 8 stalks of celery. Slice celery stalks down the middle lengthwise and them crosswise into 1/4-inch pieces and place in bowl.

Core and chop apple into 1-inch chunks but do not peel. Squeeze lemon juice over the apples as you toss them.

You can roast walnuts in the oven or toaster oven at 350F for about 5 minutes. Roasted walnuts are much tastier and worth the effort. Chop into coarse pieces and toss with celery.
Add dried cranberries and toss. Add mayonaise, and adjust seasoning to taste. This salad is better served a little chilled so refrigerate for 1 hour before serving.

Waldorf Салат из сельдерея по-калифорнийски

На 4 порции
2 чашки (8 стеблей) сельдерея, мелко нарезанных
1 чашки яблок, мелко нарезанных
1/2 чашки грецких орехов, мелко нарезанных
1/2 чашки сушеной клюквой
1/4 чашки майонеза
1 столовая ложка лимонного сока (1/2 лимона)

Очистить 8 стеблей сельдерея и мелко нарезать. Вынуть серцевину из яблока и нарезать со шкуркой на небольшие кусочки. Выжать лимонный сок на яблоки и перемешать.Поджарить орехи в духовке в течении 5 минут. Жареные орехи гораздо вкуснее. Нарезать орехи на кусочки. Перемешать яблоки, сельдерей и орехи. Добавить сушеную клюкву и перемешать. Добавить майонез, если нужно добавить соль и свеже перемолотый перец. Этот салат лучше подавать охлажденным. Поставьте в холодильник на час перед подачей.

The recipe came from The Passionate Vegetable

No comments: