August 03, 2014

Don't make this recipe! It's not delicious.


Lemon-Cream Cheese Strudel





2 sheets (17-oz. package) frozen puff pastry, thawed
2 packages (8 oz. each) cream cheese
1 large egg
1/2 cup powdered sugar
1 teaspoon grated lemon peel
1 tablespoon lemon juice
1 tablespoon granulated sugar

1. Unfold pastry on a lightly floured board. With a floured rolling pin, roll pastry into a neat 10- by 14-inch rectangle.
2. In a bowl, with a mixer, beat cream cheese, egg, powdered sugar, lemon peel, and lemon juice until well blended.

3. Spoon half of cream cheese mixture down center of longest dimension of pastry to within 1 inch of each end; spread evenly. Roll dough with filling like for roll cake. Pinch pastry ends to seal. With 2 wide spatulas, gently lift the roll and lay, seam down, on a lightly buttered 14- by 17-inch baking sheet. Repeat with second sheet of pastry dough.

4. Place baking sheet with pastries in refrigerator for 30-45 minutes (Alton brown's advice. It works.) Preheat ovent to 400F.

5.  With a sharp knife, make shallow slashes at 1-inch intervals across the pastry. Sprinkle pastry evenly with granulated sugar.

6. Bake in a 400° regular or convection oven until strudel is deep golden brown, 20-25 minutes.  Let cool on pan at least 5 minutes. Serve warm or cool. Cut each strudel into 6 to 8 equal slices and transfer to plates.

Лимонный струдель с сливочным сыром.



2 листа (1 пакет весом в 500грам) замороженного слоеного теста
2 пакета (240 грамм каждый) сливочного сыра (cream cheese)
1 яйцо
1/2 чашка сахарной пудры
1 чайная лозхла свежей лимонной цедры
1 столоцая ложка лимонного сока
1 столовая ложка сахара

1. Разморозить тесто. Раскатать каждый лист в прямоугольник со сторонами 25 см и 40 см.

2. В большой посуде миксером смешать сливочный сыр, яйцо, сахарную пудру, лимонную цедру и лимонный сок.

3. Выложить половины начинки на первый лист теста, Равномерно распределить начинку. Закатать тесто с начинкой, защипить концы. Осторожно положить на приготовленную дечку. Тоже повторить со вторуым листом теста и второй половиной теста.

4. Поставить дечку с струделем в холодильник на 30-45 минут. Нагреть духовку до 400Ф.

5. Вынуть дечку из холодильника, сделать надрезы на тесте и посыпать сахаром. Поставить в нагретую духовку на 20-25 минут. Вынуть из духовки, остудить, разрезать каждый струдель на 6-8 частей и подавать теплым.


Idea for recipe came from Yummly

I love experimenting with puff pastry. It's not a first recipe. Here's a list of my goodies using puff pastry dough. They're delicious.

1. Quick Apple Turnovers

2. Puff pastry pockets with fish filling

3. Puff pastry sticks

4. Sweet twists

5. Roasted Tomato and Garlic Tart

6. Sugar palmier

Today one more.

No comments: