December 09, 2015

Crispy Potato Corn Latkes with Jalapeño Dill Sauce


Crispy Potato Corn Latkes with Jalapeno Dill Sauce

For the Potato Latkes:

1 pound shredded potatoes, fresh or thawed freezer hash browns (about 4 cups)
1 cup chopped scallions, greens and whites
2 large eggs
1/3 cup cornmeal
1 teaspoon salt
1/4 teaspoon pepper
Oil for frying (Vegetable, Peanut, Grape Seed)

For the Jalapeño Dill Sauce:

1 cup sour cream
1 tablespoon grated jalapeño
1 1/2 tablespoons fresh chopped dill (I used parsley)
Salt and Pepper
Directions:

Place a large skillet over medium heat and preheat the oven (or warming drawer) to 200 degrees F. After measuring the potatoes, place them in a sieve over a bowl and press down with paper towels to extract as much of the moisture as possible. Then mix all the latke ingredients thoroughly, in a large bowl. Set aside.
In a small bowl mix the ingredients for the dill sauce. Salt and pepper to taste and put in the fridge until ready to serve.
Add enough oil to coat the bottom of the skillet and place it over medium-high heat. Once the oil is hot, use a 2 tablespoon scoop to scoop the mixture into the skillet. Add 4-6 at a time, depending on the size of your skillet. Use the back of a spatula to flatten each mound into a 2 inch circle. Fry for approximately 2 minutes, then flip and fry another 2 minutes, until both sides are golden and crispy.
Place the crispy potato latkes on a plate lined with a paper towel and place in the oven to keep warm. Repeat with remaining mixture and oil. Once all the potato latkes are cooked, serve warm with the jalapeño dill sauce.


Хрустящие дыруны с кукурузной мукой и острым соусом

1/2 кг картофеля, натертого на крупной терке
1 чашка мелко нарезанного зеленого лука
2 яйца
1/3 чашки кукурузной муки
1 чайная ложка соли
1/2 чайной ложки перца
Подсолнечное масло для жарки

Для соуса:
1 чашка сметаны
1 столовая ложка мелко нарезанного острого перца jalapeño
1 1/2 столовой ложки мелко нарезанного укропа или петрушки
соль и перец по вкусу

Поставить скобороду разогреваться. Пока сковорода разогревается, положить натертый картофель в бумажные кухонные полотенца и отжать всю влагу из картошки.  Положить в посуду и добавить лук, яйца и кукуружную муку. Добавить соль и перец.

В маленькой посуде смешать все ингридиенты для соуса.

Выложить дыруны на нагретую сковородку и жарить на каждой стороне по 2 минуты. Подать теплыми с соусом.



Recipe comes from http://www.aspicyperspective.com/potato-latkes-dill-sauce/

No comments: