April 11, 2016

Passover Tropical Avocado Brownies


Passover Tropical Avocado Brownies

Make 16 servings
 
   Passover version: 3/4 cup matzoh cake meal MINUS 1 tablespoon PLUS 1 tablespoon potato starch
   Non-Passover verson: ¾ cup unbleached flour
    ½ cup cocoa
    ½ tsp salt
    ¼ tsp baking soda
    ½ tsp cloves {optional}
    1 tsp cinnamon {optional}
    6 Tbs unsalted butter
    1 ounce unsweetened chocolate
    1 cup mashed avocado
    1 cup brown sugar
    3 large eggs
Frosting
   ½ cup mashed avocado
    1½ cups powdered sugar
    ¾ cup cocoa
    1 tsp vanilla
    5 Tbs milk
    ½ cup sweetened coconut flakes {optional}
Instructions
For the brownies: Preheat oven to 350ºF. Lightly oil an 8-inch square pan.
    In a large bowl, combine flour, cocoa, salt, and baking soda. Stir in cloves and cinnamon {if using}.
    In a double boiler or bowl in microwave, melt together butter and chocolate. Stir until smooth.
    Using a food processor, purée avocado until smooth. Add brown sugar and process. Add eggs and chocolate mixture and process until smooth. Scrape wet ingredients into dry and stir to combine. Spread in pan.
    Bake 20 to 22 minutes, until top looks dry and a toothpick inserted in middle comes out with big wet crumbs. Don't overbake. Cool in pan on a cooling rack. If you prefer a moist brownie, remove from oven while a little wet in middle as brownies will set while cooling.
    For the frosting: Using a food processor, purée avocado. Add powdered sugar and cocoa, and process until smooth. Scrape down sides and pulse to mix well. Add vanilla and milk, and process untl thick. Using a spatula, spread frosting on cooled brownies and sprinkle over coconut {if using}.
    Slice into 16 servings. Brownies will keep in an airtight container in refrigerator up to 4 days.


Пасхальные шоколадные пирожные с авокадо
На 16 пирожных
Пасхальная версия : 3/4 чашки matzoh cake meal  МИНУС 1 столовая ложка плюс 1 столовая ложка картофельного крахмала
 Обычная версия : ¾ стакана муки
    ½ чашки какао
    ½ чайной ложки соли
    ¼ чайной ложки соды
    ½ чайной ложки гвоздика
    1 чайная ложка корицы
    6 столовых ложки сливочного масла
    1 (30 грамм) унция несладкий шоколад
    1 (1 большое авокадо) чашка пюре из авокадо
    1 чашка коричневого сахара
    3 больших яйца
Шоколадная глазурь
   ½  (1 маленькое авокадо) стакана пюре из авокадо
    1 ½ чашки сахарной пудры
    ¾ стакана какао
    1 чайная ложка ванильного экстракта
    5 столовых ложки молока
    ½ чашки кокосовой стружки (по желанию)
Разогреть духовку до 350ºF. Слегка смазать 8-дюймовый квадратную форму.
    В большой миске смешайте муку, какао, соль и соду. Добавить гвоздику и корицу.
    В  микроволновой печи растопить масло и шоколад. Перемешать до получения однородной массы.
    Используя кухонный комбайн приготовить пюре из авокадо до получения однородной массы. Добавьте коричневый сахар и процесс. Добавьте яйца и шоколадную смесь и процесс до получения однородной массы. Выложить смесь из авокадо в мучную смесь и хорошо перемешать. Выложить тесто в приготовленную форму.
    Выпекать 20 до 22 минут, пока тесто сверху не будет выглядеть сухим и зубочистка, вставленная в середину теста  выидет сухая.  Вынуть из кастрюли и охладить.
    Для глазури: Используя кухонный комбайн, сделать пюре из авокадо. Добавить сахарную пудру и какао, и процесс до получения однородной массы. Добавить ваниль и молоко о все перемешать. Выложить глазурь на тесто и разровнять по всейповерхности.
    Нарезать на 16 порций. Держать в герметичном контейнере в холодильнике до 4 дней.


The Idea for passover tropical avocado brownies comes from Lunds and Byerlys summer 2015 complimentary cooking magazine. Magazine published non-Passover version and I came out with Passover one.

No comments: