July 26, 2016

Pineapple rugelach


Makes 32 pastries

Filling;
2 cans (20oz each)  pineapple chunks, drained, liquid reserved
1 &  1/2 cup sugar
1 egg, beaten lightly  and 2 teaspoons reserved for egg wash
2 teaspoons plain bread crumbs
1/3 cup walnuts, ground

Dough
1 2/3 cups plain flour
2/3 cup icing sugar
½ teaspoon baking powder
Pinch of salt
140g cold butter, cubed
 1 egg

To make filling, in a small saucepan, bring the pineapple and sugar to a boil. Boil for 20-30  minutes, stirring and mashing often, until the jam is thickened and has a gold brown color.
Cool completely til room temperature. You can prepare a day before and keep in refrigerator. Just before making rugelach add 1 egg and breadcrumbs.

To make a dough, sift flour, icing sugar, baking powder and salt into bowl of food processor. Add chopped cold butter and pulse until mixture resembles breadcrumbs. With motor running, add egg and process until dough forms a ball. Flatten dough and wrap in cling wrap. Refrigerate for 30 min.


Preheat the oven to 350 degrees F

Divide dough into 4 equal balls. On a well-floured board, roll each ball of dough into a 9-inch circle. Spread the dough with 1/4 pineapple filling  and sprinkle with ground walnuts. Press the filling lightly into the dough. Cut the circle into 8 equal wedges. Starting with the wide edge, roll up each wedge. Place the cookies, points tucked under, on a baking sheet lined with parchment paper.Repeat with rest of the dough and filling. Chill for 30 minutes. Brush with egg wash and sprinkle with ground walnuts. Bake 15-20 minutes. Remove to a wire rack and let cool.

Рогалики с ананасной начинкой

На 32 рогалика

Начинка
2 банки (20oz каждая) консервированного ананаса, отцедить жидкость
1 & 1/2 стакана сахара
1 яйцо, слегка взбитое, отделить 2 чайные ложки для яичной смазки
2 чайные ложки панировочных сухарей

Тесто
1 2/3 чашки муки
2/3 чашки сахарной пудры
½ чайной ложки разрыхлителя
Щепотка соли
140г холодного масла, нарезанного на мелкие кубики
1 яйцо

Посыпка:
1/3 стакана грецких орехов, перемолотых

Для начинки в маленькой кастрюле довести ананас и сахар до кипения. Варить на среднем огне в течение 20-30 минут помешивая, пока масса не загустеет и приобретет золото-коричневый цвет. Снять с огня, охладить полностью до комнатной температуры. Вы можете приготовить начинку за день до и хранить в холодильнике. Перед тем как делать рогалики добавить 1 яйцо и панировочные сухари.

Для теста, просеять муку, сахарную пудру, разрыхлитель и соль в миску кухонного комбайна. 
Добавить мелко нарезанную холодное масло и пульсировать до того момента, пока смесь не соберется в хлебные крошки. Не выключая комбайн, добавить яйцо и провернуть до образования теста. Обернуть тесто и охладить в течение 30 минут.

Разогреть духовку до 350 градусов  (180C) по Фаренгейту.
Разделить тесто и начинку на 4 равные части.
На хорошо посыпанной мукой доске раскатать каждый шар теста в круг 22-24 см диаметром.
Равномерно нанести одну порцию начинки посыпать молотыми грецкими орехами. Скатать рогалики и положить на деко концом вниз. Повторить с остальным тестом и начинкой. Охладить в течение 30 минут. Помазать яйцом и посыпать молотыми грецкими орехами.

Выпекать 15-20 минут.

No comments: