April 24, 2017

Dry cherry chocolate rugelach (sugar-free)   


Makes 24 medium rugelach

Dough

2 cups (270 grams) all-purpose flour
pinch salt
3 tablespoons butter, frozen
1 egg
6 tablespoons of ice cold water

Filling
1 & 1/2 cup dry cherries
1 egg

Chocolate drizzle
2 oz (60 gram) chocolate
2 tablespoons margarine


In a large bowl. sift together the flour and the salt. Using a cheese grater, grate frozen butter over dry ingredients. Toss together with fingertips in order to incorporate the butter.

In a separate bowl, beat the egg with the ice cold water. Add to the dry ingredients and combine.
On a floured wooden board, knead lightly for one minute.

Separate and flatten into 3 equal discs. Wrap in plastic wrap and refrigerate for about 20 minutes.

Meanwhile, in a heatproof bowl, soak cherries in boiling water 15 minutes. Drain, reserving liquid. Puree cherries in a food processor to make a spreadable paste. Add egg and mix very well. Divide filling into 3 equal parts.

Preheat the oven to 350 degrees F. Prepare a large cookie sheet with parchment paper.

On a well-floured board, roll each part of dough into a 10-inch circle. Spread the dough with one part of the filling. Press the filling lightly into the dough. Cut the circle into 8 equal wedges. Starting with the wide edge, roll up each wedge. Place the cookies, points tucked under, on a baking sheet lined with parchment paper. Repeat with rest of the dough and filling.

Bake 10 minutes on lower oven shelf and 10 minutes on top shelf. Cool of 10 minutes and prepare the drizzle. Place together chocolate and margarine into microwave bowl and microwave on high for 20-25 second. Mix well and drizzle all over the rugelach.


Рогалики с сухой вишней и шолокадной глазурью (без сахара)

На 24 средней величины рогалика

Тесто
2 чашки (270 грамм) муки
щепотка соли
3 столовые ложки заморохенного сливочного масла
1 яйцо
6 столовых ложек ледяной воды

Начинка
1 и 1/2 чашки сухой вишни
1 яйцо

Шоколаднaя помадка
2 унции (60 грамм) шоколада
2 столовые ложки маргарина

В большой миске. просеять вместе муку и соль. Используя терку для сыра, натереть замороженное масло в мучную смесь. Пальцами растереть масло с мукой.

В отдельной миске взбить яйцо с ледяной водой. Добавить к сухим ингредиентам и замесить тесто

Выложить тесто на доску и мешать 1 минуту.

Разделить тесто  на 3 равных диска. Обернуть в пленкой и охладить в течение приблизительно 20 минут.

Тем временем, замочить вишню в кипящей воде в течении 15 минут. Слить жидкость. Выложить вишню в кухонный комбайн, и прокрутить до получения пасты. Добавить яйцо и хорошо перемешать. Разделить начинку на 3 равные части.

Разогреть духовку до 350 градусов F. Подготовить большое деко с пергаментной бумагой.
Подпылить доску и раскатать одну часть теста в круг диаметром 22-25 см. Равномерно распределить одну порцию начинки и разрезать криг на 8 равных секторов. Скатать рогалики и положить на деко концом вниз.  Повторить с остатком теста и начинкой.

Выпекать 10 минут на нижней полке духовки и 10 минут на верхней полке. Охладить 10 минут и подготовить помадку. Поместить шоколад и маргарин в миску и нагреть в микроволновой печи на 20-25 секунд. Хорошо перемешать и побрызгать рогалики.

No comments: