April 26, 2017

Spanish twists


I found this recipe long time ago in one of the cooking magazines, which does not exist anymore.  These cookies are simple and always delicious.


Makes 24 medium size cookies.

1/3 cup butter
3/4 cup sugar
1/4 teaspoon salt
1 egg
1 yolk (1 egg white will be used for egg wash)
1 tablespoon milk
zest of 1 large lemon
lemon juice of 1/2 large lemon
1 teaspoon baking powder
2 cups all-purpose flour

Egg wash
1 egg white slightly beaten

Using electrical mixer, beat butter, sugar and salt for 2-3 minutes. Add egg, egg yolk and milk and beat again for 1 minutes. Add lemon zest and juice.

Mix flour and baking powder, add to butter mixture. Make a very soft dough. If you need, add a little bit more flour. Divide dough into 1 inch ball (48 equal pieces). Refrigerate 1 hour.

Preheat the oven to 350 F. Prepare a large cookie sheet layered with parchment paper.
Roll each piece to 4-inch long rope. For each cookie twish two ropes together, pinching and seal the ends. Place on a sheet and brush with egg white.

Bake 6-8 minutes on lower shelf and 3-4 minutes on top shelf.


Испанские навороты

На 24 печенья среднего размера.

1/3 чашки масла
3/4 чашки сахара
1/4 чайной ложки соли
1 яйцо
1 желток (1 яичный белок будет использован для яичной помазки)
1 столовая ложка молока
цедра 1 большого лимона
Лимонный сок из 1/2 большого лимона
1 чайная ложка разрыхлителя
2 чашки муки общего назначения

Яичная помазка
1 яичный белок, слегка взбитый

Используя электрический миксер, взбить масло, сахар и соль в течение 2-3 минут. Добавить яйцо, яичный желток и молоко, снова взбить в течение 1 минуты. Добавить лимонную цедру и сок.

Смешать муку и разрыхлитель, добавить в масляную смесь. Сделать очень мягкое тесто. Если нужно, добавьте немного муки. Разделить тесто на 1-дюймовый шар (48 равных частей). Охладите 1 час в холодильнике.

Нагреть духовку до 350 F (180Ц). Подготовить большое деко, покрыть пергаментной бумагой.

Достать тесто из холодильника и раскатать каждую часть в 10-см веревку. Скрутить две веревки вместе и прижать концы. Положить на деко и помазать яичным белком.

Выпекать 6-8 минут на нижней полке и 3-4 минуты на верхней полке.


No comments: