May 11, 2017

Potato, Beet & Cucumber Salad with Dill dressing


I found the recipe in "Potato & Vegetables" book published in UK and decided to tweak and make it. It's simply a great salad.


Serves 4

1 pound potatoes, cooking in its skin, peeled and cut into small cubes
4 small beets, cooked and cut into small cubes
1 small cucumber, cut into small cubes
2 large pickles, cut into small cubes
1/3 large red onion, cut into small cubes

Dressing

1 garlic clove, crushed. If you have garlic puree, take 1/2 teaspoon
2 tablespoon olive oil
2 tablespoons red wine vinegar
2 tablespoons chopped dill
Salt and pepper to taste

Mix all salad ingredients in a large bowl; mix all dressing ingredients vin a small bowl very well. Pour it on the salad and mix again. Add salt and pepper to taste. Serve immediately.


Салат из картофеля, красной свеклы и огурцов

На 4 порции

500 грамм картофеля, отваренного в кожуре, очищенного и нарезанного на мелкие кубики
4 маленькие свеклы, сваренные и нарезанные на мелкие кубики
1 небольшой огурец, нарезанный на мелкие кубики
2 больших соленых огурца, нарезанных на мелкие кубики
1/3 большой головки красного лука, нарезанный на мелкие кубики

Соус

1 зубчик чеснока, измельченный. Если у вас есть чесночное пюре, возьмите 1/2 чайной ложки
2 столовые ложки оливкового масла
2 столовые ложки красного винного уксуса
2 столовые ложки мелко нарезанного укропа
Соль и перец по вкусу

Смешать все ингредиенты для салата в большой миске; Смешать все ингридиенты для соуса в маленькой миске. Вылить соус в салат и снова перемешать. Поперчить и посолить. Сразу подать на стол.


No comments: