January 23, 2018

Roasted Garlic Aioli


serves 5

3 garlic bulbs
1 cup mayonnaise
2 tablespoons lemon juice
2 tablespoons parsley, chopped
2 tablespoons rosemary, chopped
1 teaspoon olive oil
Salt and pepper to taste

Preheat oven to 425 degrees.

Cut the top quarter inch off of each head of garlic. Each individual clove should be visible and exposed. Place the heads of garlic on tin foil and drizzle with oil. Wrap up the garlic and place in oven for 30 minutes, until fragrant, soft, and golden.

Once the garlic has cooled, squeeze individual cloves out of the skin, into a medium bowl.
Combine mayonnaise, lemon, salt and pepper, parsley, and rosemary in the bowl with roasted garlic.
Stir until smooth and creamy. Serve with potatoes or spread on your favorite sandwich!


Соус с печеным чесноком

На 5 человек

3 головки чеснока
1 чашка майонеза
2 столовые ложки лимонного сока
2 столовые ложки петрушки, мелко нарезанные
2 столовые ложки розмарина, мелко нарезанные
1 чайная ложка оливкового масла
Соль и перец для вкуса

Разогреть духовку до 425 Фаренгейтов.

Отрезать верхную часть (1/2 см) от каждой головки чеснока, чтобы все зубцы были видимы.
Положить чеснок на фольгу и сбрызнуть оливковым маслом. Завернуть чеснок и положить в духовку на 30 минут. Через 30 минут проверить или чеснок мягкий и золотый. Вынуть чеснок и дать остыть

Как только чеснок остынет, выжать содержимое из зубцов в среднюю миску.
Смешать майонез, лимон, соль и перец, петрушку и розмарин в миске с жареным чесноком. Перемешать до однородной и кремовой. Подавать с картофелем, мясом или использовать для бутербродов!


Recipe comes from 12 tomatoes

No comments: