November 03, 2018

Honey Soy Baked Chicken Thighs


Yield: 4-6 servings

3 tablespoons olive oil
3 tablespoons soy sauce
5 tablespoons honey
4 cloves of garlic; minced (or substitute 1/2 teaspoon garlic powder)
1/2 teaspoon ground ginger
1/2 teaspoon fresh ground pepper
3 pounds (approximately) chicken thighs (or preferred chicken meat)
salt and pepper to taste

Mix first 6 ingredients together in a large plastic zip-top storage bag. Add salt and pepper to taste. Add the chicken to the plastic bag, seal bag and turn chicken to coat each piece, then place in refrigerator to marinate until ready to cook, up to a day ahead.

Preheat oven to 425-degrees F.

When ready to cook, add chicken and marinade to a baking dish in a single layer. Bake chicken in a 425-degrees oven for 25 minutes with the skin side up. Flip the chicken and cook skin side down for another 10 minutes. Then turn the chicken again to skin side up and finish cooking for another 10 minutes to crisp up the skin, for a total of 45 minutes. Cook until internal temperature of chicken reads 165-degrees F.


Курятина, запеченная в медово-соевом соусе

На 4-6 порций

3 столовые ложки оливкового масла
3 столовые ложки соевого соуса
5 столовых ложек меда
4 зубчика чеснока, очень мелко порезанного (можно заменить на 1/2 чайной ложки чесночного порошка)
1/2 чайной ложки молотого имбиря
1/2 чайной ложки свеже-молотого черного перца
3 фунта (приблизительно) куриных бедер с кожурой
 соль и перец по вкусу

Смешать первые 6 ингредиентов вместе в большом пластиковом пакете. Добавить соль и перец по вкусу. Выложить в пакет курятину, перемешать соус с мясом, закрыть пакет и положить в холодильник мариноваться. Мясо в холодильнике может быть до 24 часов.

Разогреть духовку до 425  (220Ц ) градусов по Фаренгейту.

Выложить курятину и маринад в форму для запекания. Запекать в духовке в течение 25 минут кожурой вверху. Перевернуть курицу кожурой вниз и запекать еще на 10 минут. Затем снова перевернуть курятину кожурой вверх и готовить еще 10 минут до образования румяной корочки. В общей сложности 45 минут. Готовность проверить термометром. Внутренняя температура мяса должна быть не менее 165 (74 Ц) градусов по Фаренгейту.


Recipe comes from she wears many hats

No comments: