December 30, 2018

Pear-Ginger Pancakes (Diabetic Friendly)



4 servings 

½ cup all-purpose flour
½ cup whole-wheat flour
1 tablespoon packed brown sugar 
2 teaspoons baking powder
¼ teaspoon ground ginger
⅛ teaspoon salt
¾ cup fat-free milk
¼ cup refrigerated or frozen egg product, thawed, or 1 egg
2 tablespoons canola oil
½ of a medium pear, cored and finely chopped ( ½ cup)

In a medium bowl, combine all-purpose flour, whole wheat flour, brown sugar, baking powder, ginger and salt. Make a well in the center of flour mixture; set aside. In a small bowl, whisk together milk, egg and oil; stir in chopped pear. Add egg mixture all at once to flour mixture; stir just until moistened. 

For each pancake, pour ¼ cup of the batter onto a hot, lightly greased griddle or heavy skillet, spreading batter into an even layer if necessary. Cook over medium heat for 2 to 4 minutes or until pancakes are golden, turning to second sides when pancakes have bubbly surfaces and edges are slightly dry. Keep pancakes warm in a 300 F oven while cooking the remaining pancakes.


Грушево-имбирные оладьи (для диабетиков)

4 порции

½ чашки муки
½ чашки цельнозерновой муки
1 столовая ложка коричневого сахара
2 чайных ложки разрыхлителя
1/4 чайной ложки молотого имбиря
1/8 чайной ложки соли
¾ чашки обезжиренного молока
1 яйцо
2 столовые ложки рапсового масла
½ средней груши, очистить от сердцевины и мелко нарезать (½ чашки)

В средней миске смешать белую муку, цельнозерновую муку, коричневый сахар, разрыхлитель, имбирь и соль. Сделать лунку в центре мучной смеси; отложить в сторону. В маленькой миске смешать молоко, яйцо и масло; добавить измельченную грушу. Добавить яичную смесь к мучной, все перемешать.

Отмерить ¼ чашки теста и вылить на горячую, слегка смазанную жиром сковороду. Жарить на среднем огне в течение 2–4 минут или пока блинчики не станут золотистыми, перевернуть на вторую сторону, когда поверхность блинчков будет пузырчатой и края слегка подсохли. Держать блины теплыми в духовке 300 F во время приготовления оставшихся блинов.


Recipe comes from Eating Well

No comments: