September 23, 2019

Homemade Soft Cream Cheese (from Russian TV)


About 2 cups

1 pound farmer's cheese, room temperature
1 egg
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon sugar
1/2 teaspoon baking soda
1/2 cup (8 tablespoons) butter, room temperature

Fresh herbs, hot peppers or hot sauce, walnuts, honey (optional)

Place a larger pot on the stove. Choose a medium or large saucepan to form the base of your double boiler. Fill the larger pan with about 1–3 inches (2.5–7.5 cm) of water and heat until boiling. Make sure there is plenty of space between the water and the mixing bowl with cheese mixture. If the two pans fit tightly together and there is not enough space between them, the steam buildup could cause an explosion

While water is warming up, make a cheese mixture. Choose a mixing bowl with a slightly smaller base and using immersion blender, mix farmer's cheese, egg, salt, sugar, and baking soda in this bowl. Add soft butter and continue to mix with blender for a couple of minutes.

Place a bowl with cheese mixture on a top of boiling water and let it cook for 10 minutes stirring every 1-2 minutes. Remove the bowl with cheese from the heat. Remember that there is trapped steam in the double boiler and that the base of the small container is very hot. Using immersion (vertical) blender process the cheese mixture for about 1-2 minutes.

At this moment, you can add the chopped fresh herbs, hot peppers, walnuts, honey. You can divide the mixture and create savory and sweet cheeses. Pour the mixture into a porcelain container with a lid and refrigerate for the next 24 hours. Excellent for breakfast or many types of snacks.


Домашний мягкий плавленый сыр на водяной бане (Первый Канал Российского телевидения "Теория заговора")

Около 2 чашек

1 фунт фермерского творога, комнатная температура
1 яйцо
1/2 чайной ложки соли
1/2 чайной ложки сахара
1/2 чайной ложки пищевой соды
1/2 чашки (8 столовых ложек) масла, комнатной температуры

Свежие травы, острый перец или острый соус, грецкие орехи, мед (по желанию)

Поставить большую кастрюлю на плиту. Заполнить кастрюлю водой (2,5–7,5 см) и довести до кипения. Между водой и миской с сырной смесью должно быть достаточно пространства, чтобы при варке сыра не возник взрыв.

Пока вода прогревается, приготовить сырную смесь. Выбрать миску с немного меньшим основанием и используя вертикальный блендер, смешать творог, яйцо, соль, сахар и пищевую соду. Добавить мягкое масло и продолжайте смешивать с блендером в течении 1-2 минут.

Поставить миску с сырной смесью на кипящую воду и варить помешивая в течение 10 минут. Осторожно снять горячую миску с сыром с огня. С помощью погружного (вертикального) блендера перемешать сырную смесь в течение 1-2 минут.

В этот момент можно добавить рубленую зелень, острый перец, грецкие орехи, мед. Вы можете разделить смесь и создать вкусные и сладкие сыры. Вылить смесь в фарфоровую емкость с крышкой и поставить в холодильник на следующие 24 часа. Отлично подходит для завтрака или многих видов закусок.


Recipe from Теория заговора на YouTube

No comments: