June 27, 2020

Moist Beef Meatloaf (Almost Pate)


Yield: 1 loaf for 4 servings

1/2 large yellow onion, cut into medium chunks
1/2 large sweet red pepper, cut into medium  chunks
1 lb. 90% lean ground beef
1/3 cup tomato sauce
1 large egg beaten
2 tbsp. ketchup
1 tbsp. Worcestershire sauce
3/4 tsp. salt
1/2 tsp. garlic powder
1/4 tsp. ground black pepper
1 cup dried bread crumbs

For the Topping:
1/4 cup ketchup
2 tbsp. packed light brown sugar
1 tbsp. red wine vinegar


Preheat oven to 350 degrees Fahrenheit.

In a small bowl add egg, ketchup, Worcestershire sauce, salt, garlic powder, and pepper. Stir everything together and set aside.

Place onion and pepper chunks in a bowl of food processor and process until small bits resembles. Add meat and egg mixture. Process until smooth state. 

Remove mixture from the food processor and add to a large bowl. Add tomato sauce, dry bread crumbs and using your hands, mix these ingredients together until well combined. It's quite important to mix really well.

Add the meat mixture to a loaf pan. Pat the meat down into an even layer.

In a small bowl, add 1/4 cup ketchup, the brown sugar, and vinegar. Stir to combine. Pour the sauce on top of the meatloaf and spread it into an even layer.

Bake uncovered for 55 minutes.

Let the meatloaf rest for 8-10 minutes before serving.  Using two thin spatulas remove the meatloaf from the pan and transfer it to a cutting board. Keep in refrigerator covered by aluminum foil to keep moisture in. It might be served cold for lunch. 


Хлебец из говяжего фарша (почти паштет)

На 4 порции

1/2 стакана нарезанного кубиками желтого лука, нарезанного на средние куски
1/2 большого сладкого красного перца, нарезать средними кусками
1 фунт. 90% постного говяжьего фарша
1/3 чашки томатного соуса
1 большое взбитое яйцо
2 столовые ложки кетчупа
1 столовая ложка соуса Worcestershire
3/4 чайной ложки соли
1/2 чайной ложки чесночного порошка
1/4 чайной ложки молотого черного перца
1 чашка панировочный  сухарей

Для верхнего слоя:
1/4 чашки кетчупа
2 столовые ложки светло-коричневого сахара
1 столовая ложка уксуса из красного вина

Разогреть духовку до 350 Ф (180 Ц).

В маленькую миску добавить яйцо, кетчуп, соус Worcestershire, соль, чесночный порошок и перец. Все хорошо размешать и отложить.

Выложить кусочки лука и перца в чашу кухонного комбайна и прокрутить до образования мелких кусочков. Добавить мясо и яичную смесь. Прокрутить до гладкого состояния.

Выложить смесь в большую миску, добавить томатный соус и панировочные сухари. Используя руки, все хорошо перемешать.

Добавить мясную смесь в приготовленную форму.

В небольшой миске перемешать 1/4 чашки кетчупа, коричневый сахар и уксус. Залить соусом верх мясного хлебца и распределить ровным слоем.

Выпекать без покрытия в течение 55 минут.

Дать рулету остыть в течении 8-10 минут. С помощью двух тонких шпателей вынуть мясной рулет со сковороды и перенести на разделочную доску. Хранить в холодильнике, предварительно покрыв алюминиевой фольгой, чтобы сохранить влагу. Может быть подан холодным на обед. 


Idea for the recipes comes from The whole some dish

No comments: