December 05, 2020

Wilted Cabbage and Roasted Walnuts Salad


Serves 4

4 tbsp unsalted butter or ghee

1/2 head of cabbage, cored and thinly shredded 

1/2 teaspoon salt

1/4 teaspoon freshly ground black pepper 

3 tbsp cider vinegar 

1 tbsp soy sauce

1/2 cup roasted walnuts


Melt butter or ghee in a large sauté pan., over medium heat. Add cabbage, salt and pepper, toss , coating with butter. Cover and cook for 7 minutes, stirring occasionally. Pour the vinegar and soy sauce, cook for 2 minutes uncovered. Serve warm , right from pan. Garnish with roasted walnuts.


Салат из вяленой белокачанной капусты и жареных грецких орехов

На 4 порции

4 столовые ложки несоленого масла или топленого масла

1/2 кочана капусты, очищенной от сердцевины и тонко нашинкованной

1/2 чайной ложки соли

1/4 чайной ложки свежемолотого черного перца

3 столовые ложки яблочного уксуса

1 столовая ложка соевого соуса

1/2 стакана жареных грецких орехов

Растопить  масло в большом сотейнике на среднем огне. Добавить капусту, соль и перец, перемешать. Накрыть крышкой и тушить 7 минут, периодически помешивая. Влить уксус и соевый соус, тушить еще 2 минуты без крышки. Подавать горячим, прямо со сковороды. Украсить жареными грецкими орехами.


Recipe comes from "Master chefs cook kosher" by Judy Zeidler

No comments: