March 24, 2022

Italian Honey Cookies

Yields about 24-26 2-inch round cookies

1 & 1/2 cups all-purpose flour

1/2 cup whole-wheat flour

1/2 cup (8 tablespoons) butter from refrigerator, shredded

1/4 teaspoon salt

1/4 teaspoon ground ginger

1/2 teaspoon ground cinnamon

1/3 cup turbinado raw sugar (1/2 cup for sweeter version)

1 large egg, room temperature

1 tablespoon honey


In a medium bowl, mix all-purpose and whole-wheat flours. Add shredded butter. Using a pastry blender, cut the butter into the flour mixture. Continue cutting the butter until the mixture resembles small coarse crumbs. Add salt, spices, sugar and whisk together. Add egg and honey. Make a dough, cover with plastic, and place into refrigerator for about 20-30 minutes.

Preheat oven to 350 F (180 C). Place a parchment paper in large cookie dough and grease with vegetable oil. Spray with non-stick baking spray.

Remove dough from the refrigerator and divide into 2 equal parts. Roll out into a 1/3-inch thick rectangle and cut cookies with a round cookie cutter. Prick with fork and place on a cookie sheet. Reroll the scraps and cut more cookies. Repeat with other dough.

Bake into the oven for about 10-12 minutes. Remove from the oven and cool on a rack. Keep in an airtight container until serving time. Serve with cheese, fruits, and whipping cream.


Итальянское печенье с медом

На 24-26 печений среднего размера

1 и 1/2 чашки белой муки

1/2 чашки цельнозерновой муки

1/2 чашки (100 грамм) сливочного масла из холодильника, натертого на крупной терке

1/4 чайной ложки соли

1/4 чайной ложки молотого имбиря

1/2 чайной ложки молотой корицы

1/3 чашки сырого сахара турбинадо (1/2 стакана для более сладкого варианта)

1 большое яйцо, комнатной температуры

1 столовая ложка меда

В средней миске смешать белую и цельнозерновую муку. Добавить натертое сливочное масло. С помощью ручного блендера или просто руками перетереть сливочное масло в мучную смесь, пока смесь не будет напоминать мелкие грубые крошки. Добавить соль, специи, сахар и перемешать вместе. Добавить яйцо и мед. Замесить тесто, накрыть полиэтиленом и поставить в холодильник на 20-30 минут.

Разогреть духовку до 350 F (180 C). Выложить пергаментной бумагой большое деко и смазать растительным маслом. Сбрызнуть антипригарным спреем для выпечки.

Достать тесто из холодильника и разделить на 2 равные части. Раскатать тесто в прямоугольник толщиной 6-8 мм и вырезать печенье круглой формочкой. Наколоть вилкой и выложить на противень. Собрать обрезки, раскатать опять и нарезать еще печенья. Повторить со вторым куском теста.

Выпекать в нагретой духовке около 10-12 минут. Вынуть из духовки и остудить на решетке. Хранить в герметичном контейнере до момента подачи. Подать с сыром, фруктами и взбитыми сливками.


No comments: