July 10, 2022

Morning Sandwich with Mozarella and Sugared Lemon


Yield: 4 sandwiches

1/2 lemon, sliced very thin with a sharp knife

1/2 teaspoon sugar

8 thin slices multigrain bread

8 ounces fresh mozzarella, thinly sliced

3 tablespoons unsalted butter

1/2 cup freshly grated Parmesan cheese

Cut each slice of lemon into 6 wedges. Sprinkle with the sugar (stevia extract) and set aside.

Lay out 4 slices of bread. Top each with 2 thin slices of mozzarella, then a few wedges of lemon, then one more piece of mozzarella. Top with the remaining slices of bread. Spread half of the butter on the top slices of bread and sprinkle each sandwich with 1 tablespoon of Parmesan cheese.

Heat a large skillet over medium heat. Place the sandwiches Parmesan-side down in the skillet. Spread the remaining butter on the bare slices of bread and sprinkle each one with 1 tablespoon of Parmesan cheese. Cover the skillet and cook until the bread and Parmesan are golden brown, about 2 minutes. Flip the sandwiches and cook until golden brown and the cheese inside is melted. Serve warm.


Утренний сэндвич с моцареллой и засахаренным лимоном

На 4 бутерброда

1/2 лимона, очень тонко нарезанного острым ножом

1/2 чайной ложки сахара

8 тонких ломтиков мультизернового хлеба

около 200 грамм свежей моцареллы, тонко нарезанной

3 столовые ложки несоленого сливочного масла

1/2 чашки свеженатертого сыра пармезан

Разрезать каждую дольку лимона на 6 частей. Посыпат; сахаром (экстрактом стевии) и отложить в сторону.

Выложить 4 ломтика хлеба. Сверху положить по 2 тонких ломтика моцареллы, затем несколько долек лимона и еще один ломтик моцареллы. Сверху накройте оставшимися ломтиками хлеба. Намазать сливочным маслом на верхние ломтики хлеба и обсыпать каждый бутерброд 1 столовой ложкой сыра пармезан.

Нагреть большую сковороду на среднем огне. Выложить бутерброды на сковороду стороной с пармезаном вниз. Намазать оставшееся масло на ломтики хлеба и посыпать каждый 1 столовой ложкой сыра пармезан. Накрыть сковороду и готовить, пока хлеб и пармезан не станут золотисто-коричневыми, около 2 минут. Перевернить бутерброды и готовить, пока они не станут золотисто-коричневыми, а сыр внутри не расплавится. Подавать теплым.


Recipe comes from Food Network of Giada De Laurentiis

No comments: