Yields 1 serving (2 medium size rolls)
1 medium zucchini (about 10-12 oz.), thinly sliced into 36 rounds (18 per roll))
1 & 1/3 cup mozzarella, thinly shredded
Fish filling
About 8 oz (240 gram) cooked salmon, torn into small piеces
3 tablespoons mayonnaise
1 tablespoon fresh parsley, finely chopped
Roasted cherry tomatoes
About 20 cheery tomatoes, halved.
2 teaspoons vegetable oil
1/2 teaspoon dried Italian seasoning
1⁄4 teaspoon salt
1 pinch sugar
1 pinch red pepper flakes
1 teaspoon balsamic vinegar
Salt and ground black pepper to taste
Preheat the oven to 400 F (200 C). Place a parchment paper on a cookie sheet. Spray with non-stick baking spray.
For the fish filling, mix mayonnaise and fish with a fork. Add parsley and mix again. Set Aside.
For the zucchini roll, spread shredded cheese into two rectangles, each 5 x 6 inches, on a prepared cookie sheet. Place rounds of zucchini on each rectangle. There should be three rows on each rectangle, each row consisting of six rounds overlapping slightly each other. Sprinkle with salt. Bake for about 20 minutes.
While zucchini is in the oven, prepare roasted tomatoes. Heat oil in a large skillet over medium-high heat. Add cherry tomatoes and fry until tomatoes are almost falling apart, stirring occasionally, about 5 minutes. Squash tomatoes with a fork, and slowly add salt, Italian seasoning, sugar, pepper flakes, and balsamic vinegar. Continue frying for 1 minute.
Remove zucchini from the oven and cool for 3-4 minutes. Place on a cutting board. Spread with a thin layer of fish filling on one-half of the each zucchini base. Layer on a top of the fish with roasted cherry tomatoes and cover with another half. Serve immediately.
Теплый сырный рулет из кабачков (рецепт из остатков)
На 1 порцию (2 ролла среднего размера).
1 средний кабачок (около 300- 350 грамм), тонко нарезанный на 36 кружочков (18 на ролл))
1 и 1/3 чашки моцареллы, тонко нарезанной
Рыбная начинка
Около 240 грамм приготовленного лосося, порезанного на мелкие куски
3 столовые ложки майонеза
1 столовая ложка свежей петрушки, мелко нарезанной
Тушенные помидоры черри
Около 20 веселых помидоров, разрезанных пополам.
2 чайные ложки растительного масла
1/2 чайной ложки сушеной итальянской приправы
1/4 чайной ложки соли
1 щепотка сахара
1 щепотка хлопьев красного перца
1 чайная ложка бальзамического уксуса
Соль и молотый черный перец по вкусу
Разогреть духовку до 400 F (200 C). Выложить пергаментной бумагой на противень. Сбрызнуть антипригарным спреем для выпечки.
Для рыбной начинки смешать и помять вилкой майонез и рыбу. Добавить петрушку и еще раз перемешать. Отложить в сторону.
Для рулета из кабачков выложить тертый сыр в два прямоугольника размером 5 х 6 дюймов каждый на подготовленном противне. На каждый прямоугольник выложить кружочки кабачков. На каждом прямоугольнике должно быть три ряда, каждый ряд состоит из шести кружков, слегка перекрывающих друг друга. Посыпать солью. Выпекать около 20 минут.
Пока кабачки в духовке, подготовить тушенные помидоры. Нагреть масло в большой сковороде на средне-сильном огне. Добавить помидоры черри и тушить, пока помидоры не станут очень мягкими, периодически помешивая, около 5 минут. Помять помидоры вилкой и медленно добавить соль, итальянскую приправу, сахар, перцовые хлопья и бальзамический уксус. Продолжать тушить еще 1 минуту.
Вынуть кабачки из духовки и остудить 3-4 минуты. Выложить на разделочную доску. Разложить тонким слоем рыбную начинку на каждую половину основы из кабачков. Сверху разложить тушеные помидорами черри и накрыть второй половинкой. Подать немедленно.
No comments:
Post a Comment