Green salad with spiced chickpeas
Make 2 servings
3 cups baby greens
1 medium size cucumber, peeled and thinly sliced
1 medium size avocado, peed, pitted and dices
1 teaspoon olive oil
1/2 cup chickpeas from can, drained
1/8 teaspoon cayenne pepper
1/8 tespoon paprika
Dressing
2 Tablespoons olive oil
2 Tablespoons lemon juice
2 teaspoons grainy mustard
1 tespoon sugar
1 tespoon honey
Salt to taste
Combine paprika and cayenne in a small bowl and set aside. Heat oil in a 12" skillet over medium-high heat. Add chickpeas to skillet and sauté, stirring frequently, until golden and crispy, 15–20 minutes. Using a slotted spoon, transfer chickpeas to paper towels to drain briefly. Place in a medium bowl. Sprinkle paprika mixture over; toss to coat. Season to taste with salt.
For dressing, mix together olive oil, lemon juice, mustard, sugar and honey.
In a medium bowl, combine greens, avocado, and cucumber. Add spiced chickpeas and pour the dressing on a top. Gently toss until evenly coated. Season with salt.
Зеленый салат с острым турецким горохом
На 2 порции
3 чашки руколлы
1 средний огурец, очищенный и тонко нарезанный
1 среднего размера авокадо, очищенное и мелко нарезанное
1 чайная ложка оливкового масла
1/2 чашки турецкого гороха (консервированного), отжать от воды
1/8 чайная ложка красного жгучего перца
1/8 чайной ложки паприки
Соус
2 стаоловые ложки оливкового масла
2 столовые ложки лимонного сока
2 чайные ложки горчицы
1 чайная ложка сахара
1 чайная ложка меда
Соль по вкусу.
Смешать паприку со жгучим перцем. В сковороде нагреть оливковое масло. Добавить турецкий горох и зарить на среднем огне 15-20 минут. Ложкой выложить горох на бумажное полотенце и дать посушиться несколько минут. Добавить горох к перечной смеси и хорошо перемешать. По желанию добавить соль.
Для соуса, хорошо перемешать оливковое масло, лимонный сок, горчицу, сахар и мед.
На большую тарелку выложить руколлу, огурец и авокадо, добавить горох и полить соусом. Немного перемешать и добавить соли по желанию.
June 11, 2014
June 09, 2014
Quick Apple Puff Turnovers
Quick Apple Puff Turnovers
1 package (17.3 ounces, 2 sheets) frozen puff pastry, defrosted
1 egg beaten with 1 tablespoon water, for egg wash
Sugar for sprinkling (optional)
Filling
5 large apples, cored, peeled and chopped
5 tablespoons butter
1/2 cup sugar
2 tablespoons lemon juice
1 tespoon cinnamon
1/2 cup golden raisins
2 tablespoons palin dry breadcrumbs
For filling: Melt butter in heavy medium skillet over medium-high heat. Add sugar. Mix in apples and lemon juice. Cook until apples are tender and all liquid evaporates, about 20-30 minutes Mix in cinnamon and raisins. Add breadcrumbs. Cool filling at least 20-30 minutes.
Flour a board and lightly roll each sheet of puff pastry to a 12 by 12-inch square. Cut each sheet into 9 smaller squares and keep chilled until ready to use. Brush the edges of each square with the egg wash and neatly place about 1 tablespoon of the apple mixture on half of the square. Fold the pastry diagonally over the apple mixture and seal by pressing the edges with a fork. Transfer to a sheet pan lined with parchment paper. Place in refrigerator for 20-30 minutes.
Preheat the oven to 400 degrees F. Take sheet pan with pastries out of refrigerator. Brush the top with egg wash, sprinkle with sugar, and bake for 20 minutes, until browned and puffed. Serve warm or at room temperature.
June 02, 2014
Cornbread for Khrushchev
Cornbread for Khrushchev
"Say "Khrushchev" and Russian will laugh and immediately cry kukuruza (corn)! And so, in memory of Nikita "kukuruznik" (corn man) Khrushchev and his loony cruisade to hook our Union on corn. Mom and I wanted to prepare a maize tribute, " - Anya von Brenzen.
Serves 6
2 large eggs, lightly beaten
2 cups milk
6 tablespoons unsalted butter, melted, plus more for greasing pan
1/2 cup sour cream
2 cups fine yellow cornmeal, preferably stone-ground
3/4 cup all-purpose flour
1 teaspoon sugar
2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon soda
2 cups grated or finely crumbled feta cheese (about 12 ounces)
1. Preheat the oven to 400F (I did 350F) with rack set in the center. In a large bowl, throughly stir together the first four ingredients. In another bowl sift together the cornmeal, flour, sugar, baking powder, and baking soda. Whisk the dry ingredients into the egg mixture until smooth. Add the feta and whisk to blend throughly. let the batter stand for 10 minutes.
2. Butter a 9x9 x 2-inxh baking pan. Pour the batter into the pan and tap to even it out. Bake the cornbread until light golden and firm to touch. 35-40 minutes. Serve warm.
Кукурузный кекс для Никиты Хрущева.
На 6 порций.
2 больших яйца, немного взбитых
2 чашки молока
6 столовых ложек сливочного несоленого масла, растопленного, плюс еще немного для дечки
1/2 чашки сметаны
2 чашки кукурузной муки
3/4 чашки обыкновенной муки
1 чайная ложка сахара
2 чайные ложки разрыхлителя
1/2 чайной ложки соды
2 чашки мелко накрошенной брынзы или натертой на мелкой терке (приблизительно 350 грамм)
Нагреть духовку до 400Ф (Я сделала 350Ф). Установить полку в духовке на середину. В большой посуде хорошо перемеать первые четыре ингридиента. В другой посуде смешать кукурузную муку, обыкновенную муку, сахар, разрыхлитель и соду. Всыпать мучную смесь в жидкую и хорошо перемешать. Добавить врынзу и еще раз хорошо перемешать. Дать постоять тесту 10 минут.
Промазать маслом деко размерами 9х9х2 дюймов. Вылить в деко тесто. Печь кекс 35-40 минут до появления коричневой корочки. Подавать теплым.
Recipe came from the book "Mastering the Art of Soviet Cooking" by Anya von Bremzen
May 30, 2014
Sweet and Lemony Coleslaw
Sweet and Lemony Coleslaw
Serves 2
Dressing
2 Tablespoons sunflower or olive oil
2 teaspoons maple syrup
2 tespoons lemon juice
Salt, pepper
Salad
1/2 head medium size cabbage, very thinly sliced
1/2 tespoon salt
1 medium carrot, shredded
3 tablespoons golden raisins
1 teaspoons chopped dills for garnish
For dressing, in small bowl, whisk together the sunflower oil, maple syrup, and lemon juice.
For the salad, place cabbage on a large cutting board and massage with 1/2 teaspoon of salt for 1-2 minutes. Place cabbage, carrot and raisins in a bowl and toss gently. Add dressing and toss well to coat all salad ingridients. Season with salt and pepper. Chill for 1 hour before serving. Garnish with chopped dill.
Салат из капусты с кленовым сиропом и лимонным соком.
На 2 порции.
Соус-заправка
2 столовые ложки подсолничного или оливкового масла
2 чайные ложки кленового сиропа
2 чайные ложки лимонного сока
соль и перец.
Салат
1/2 средней головки капусты, очень тонко порезанной
1/2 чайной ложки соли
1 средняя морковь
3 столовых ложки светлого изюма
Для соуса, перемешать в маленькой тарелке подсолнечное масло, кленовый сироп и лимонный сок.
Для салата, выложить нарезанную капусту на большую доску и посыпать солью. Перетереть с солью в течении 1-2 минут и выложить капусту в большую посуду. Добавить натертую морковь и изюм. все перемешать. Полить соусом и еще раз хорошо перемешать. Добавить соль и перец по вкусу. Поставить в холодильник на 1 час и подать на стол. По желанию можно посыпать мелко нарезанным укропом.
More coleslaw from my blog:
1. Southern-Style Slaw with Pecans and Maple-Dijon Vinaigrette
2. Apple Corn Slaw
3. Spicy Cilantro-Peanut Slaw
4. Cabbage and kohlrabi salad
5. Classic Coleslaw1
May 28, 2014
May 22, 2014
Sour cream fried pirozhki
Sour cream fried pirozhki
1/2 cup sour cream
1/4 cup buttermilk
1 egg
1 Tablespoon vegetable oil
1 teaspoon sugar
1/2 teaspoon salt
1/2 tespoon baking soda
2 & 1/4 cups all-purpose flour
Oil for frying
In a mediaum bowl, mix together sour cream, buttermilk, egg, vegetable oil, and sugar. In another bowl whisk together salt, baking soda and flour. Slowly add flour mixture to sour cream mixture. Form the dough and let it to rest for 30 minutes.
Meanwhile prepare any filling you like
Roll out the dough on a floured surface, about ⅛ inch thick. Using a glass or cookie cutter, cut out 3.5 inch rounds. Spoon 1 to 2 teaspoons of filling in the center, fold it to create a half moon and seal the edges using your fingers or a fork
Pour 1-2 tablespoons vegetable oil on frying pan. Heat the frying pan to a medium low flame.Place pirozhki on frying pan. Cook for about two minutes on each side. (the color of the dough must golden brown). Remove from the frying pan and let cool for 15-20 minutes.
Жареные пирожки на сметанном тесте.
1/2 чашки сметаны
1/4 чашки кефира
1 яйцо
1 столовая ложка растительного масла
1 чайная ложка сахара
1/2 чайной ложки соли
1/2 чайной ложки соды
2 & 1/4 чашки муки
В небольшой посудине перемешать сметану, кефир, яйцо, растительное масло и сахар. В другой посуде перемешать соль, соду и муку. Медленно добавить мучную смесь к жидкой. Замесить тесто и оставить отдыхать на 30 минут.
Пока сделать начинку, которую Вы любите.
Раскатать тесто толщиной 2-3 мм, стаканом или кружкой вырезать кружки, на которые выложить начинку. Каждый кружок закрыть и защипить пальцами или вилкой.
Налить 1-2 столовые ложки растительного масла на сковороду. нагреть сковороду на медленном огне. Выложить пирожки и жарить по 2 минуты на каждой стороне. Пирожки должны получиться золотисто-коричнового цвета. Поджаренные пирожки выложить на тарелку и дать остыть в течении 15-20 минут.
1/2 cup sour cream
1/4 cup buttermilk
1 egg
1 Tablespoon vegetable oil
1 teaspoon sugar
1/2 teaspoon salt
1/2 tespoon baking soda
2 & 1/4 cups all-purpose flour
Oil for frying
In a mediaum bowl, mix together sour cream, buttermilk, egg, vegetable oil, and sugar. In another bowl whisk together salt, baking soda and flour. Slowly add flour mixture to sour cream mixture. Form the dough and let it to rest for 30 minutes.
Meanwhile prepare any filling you like
Roll out the dough on a floured surface, about ⅛ inch thick. Using a glass or cookie cutter, cut out 3.5 inch rounds. Spoon 1 to 2 teaspoons of filling in the center, fold it to create a half moon and seal the edges using your fingers or a fork
Pour 1-2 tablespoons vegetable oil on frying pan. Heat the frying pan to a medium low flame.Place pirozhki on frying pan. Cook for about two minutes on each side. (the color of the dough must golden brown). Remove from the frying pan and let cool for 15-20 minutes.
Жареные пирожки на сметанном тесте.
1/2 чашки сметаны
1/4 чашки кефира
1 яйцо
1 столовая ложка растительного масла
1 чайная ложка сахара
1/2 чайной ложки соли
1/2 чайной ложки соды
2 & 1/4 чашки муки
В небольшой посудине перемешать сметану, кефир, яйцо, растительное масло и сахар. В другой посуде перемешать соль, соду и муку. Медленно добавить мучную смесь к жидкой. Замесить тесто и оставить отдыхать на 30 минут.
Пока сделать начинку, которую Вы любите.
Раскатать тесто толщиной 2-3 мм, стаканом или кружкой вырезать кружки, на которые выложить начинку. Каждый кружок закрыть и защипить пальцами или вилкой.
Налить 1-2 столовые ложки растительного масла на сковороду. нагреть сковороду на медленном огне. Выложить пирожки и жарить по 2 минуты на каждой стороне. Пирожки должны получиться золотисто-коричнового цвета. Поджаренные пирожки выложить на тарелку и дать остыть в течении 15-20 минут.
May 21, 2014
Cauliflower "Fried Rice"
Cauliflower "Fried Rice"
Ingredients
(adapted from Family Fresh Meals)
1 Tablespoon olive oil
1 Small onion, chopped
2 Cloves garlic, minced
1/2 Cup shredded carrots
1/4 Cup peas
1/2 inch grated fresh ginger (my addition)
2 Cups grated cauliflower
1 Egg
1 Tablespoon soy sauce
2 Tablespoons scallions, chopped
Salt & pepper to taste
To grate the cauliflower, place about 5 - 6 florets into the bowl of a food processor and pulse about 25 times. The cauliflower will have a rice-like consistency. Set aside.
Add the olive oil to a large pan and saute the onion and garlic on medium heat until soft and translucent. Add the carrots and peas and continue cooking on medium heat for another couple of minutes. Add the soy sauce, raise the heat to high and add the cauliflower. Saute for a couple of minutes until the cauliflower is heated through.
Make a well in the center of the pan and crack in the egg. Whisk until the egg scrambles and distribute it throughout the mixture. Season with salt and pepper, top with the scallions and serve hot. Makes approximately 2 servings.
Жареный рис из цветной капусты.
На 2 порции.
1 столовая ложка оливкового масла
1 небольшая луковица, мелко нарезанная
2 зубца чеснока, мелко нарезанного
1/2 чашки мелконарезaнной моркови
1/4 чашки зеленого горошка
1 см свежего натертого имбиря.
2 чашки крошки цветной капусты
1 яйцо
1 столовая ложка соевого соуса
2 столовых лозхки мелко нарезанного зеленого лука для украшения
соль и перец по вкусу
Чтобы сделать крошку из цветной капусты, положите соцветия капусты в кухонный комбайн и пропульсируйте 25 раз. Полить оливковым маслом большую сковороду. Выложить в нее лук и чеснок и зарить на среднем огне 5-7 минут. Добавить морковь и зеленый горошек и жарить еще несколько минут. Добавить соевый соус, натертый имбирь, добавить огня и выложить в сковороду цветную капусту. Жарить 5-10 минут.
Сделать углубление в центре сковороды и разбить в него яйцо. Тут же, до того,что яйцо зажариться, вмешать яйцо в цветную капусту на сковороде. Посолить и поперчить по вкусу. Снять с огня, дать немного остыть и посыпать мелко нарезанным зеленым луком.
Recipe came from http://hungrycouplenyc.blogspot.com/2013/05/cauliflower-fried-rice.html
Ingredients
(adapted from Family Fresh Meals)
1 Tablespoon olive oil
1 Small onion, chopped
2 Cloves garlic, minced
1/2 Cup shredded carrots
1/4 Cup peas
1/2 inch grated fresh ginger (my addition)
2 Cups grated cauliflower
1 Egg
1 Tablespoon soy sauce
2 Tablespoons scallions, chopped
Salt & pepper to taste
To grate the cauliflower, place about 5 - 6 florets into the bowl of a food processor and pulse about 25 times. The cauliflower will have a rice-like consistency. Set aside.
Add the olive oil to a large pan and saute the onion and garlic on medium heat until soft and translucent. Add the carrots and peas and continue cooking on medium heat for another couple of minutes. Add the soy sauce, raise the heat to high and add the cauliflower. Saute for a couple of minutes until the cauliflower is heated through.
Make a well in the center of the pan and crack in the egg. Whisk until the egg scrambles and distribute it throughout the mixture. Season with salt and pepper, top with the scallions and serve hot. Makes approximately 2 servings.
Жареный рис из цветной капусты.
На 2 порции.
1 столовая ложка оливкового масла
1 небольшая луковица, мелко нарезанная
2 зубца чеснока, мелко нарезанного
1/2 чашки мелконарезaнной моркови
1/4 чашки зеленого горошка
1 см свежего натертого имбиря.
2 чашки крошки цветной капусты
1 яйцо
1 столовая ложка соевого соуса
2 столовых лозхки мелко нарезанного зеленого лука для украшения
соль и перец по вкусу
Чтобы сделать крошку из цветной капусты, положите соцветия капусты в кухонный комбайн и пропульсируйте 25 раз. Полить оливковым маслом большую сковороду. Выложить в нее лук и чеснок и зарить на среднем огне 5-7 минут. Добавить морковь и зеленый горошек и жарить еще несколько минут. Добавить соевый соус, натертый имбирь, добавить огня и выложить в сковороду цветную капусту. Жарить 5-10 минут.
Сделать углубление в центре сковороды и разбить в него яйцо. Тут же, до того,что яйцо зажариться, вмешать яйцо в цветную капусту на сковороде. Посолить и поперчить по вкусу. Снять с огня, дать немного остыть и посыпать мелко нарезанным зеленым луком.
Recipe came from http://hungrycouplenyc.blogspot.com/2013/05/cauliflower-fried-rice.html
Subscribe to:
Comments (Atom)






















