September 12, 2018

Fingerling Potato Salad with Mustard Vinaigrette


Serves 4 (serving size: about 1 cup)

1/4 cup extra-virgin olive oil
3 tablespoons white wine vinegar
2 tablespoons grainy mustard
3/4 teaspoon freshly ground black pepper
1/4 teaspoon kosher salt
1 1/4 pounds multicolored fingerling potatoes, halved
1/2 cup thinly sliced red onion
2 tablespoons finely chopped fresh chives (I used fresh dill)

Combine first 5 ingredients in a large bowl.

Place potatoes in a medium saucepan. Cover with water by 3 inches; bring to a boil. Reduce heat to medium-low; cook 20 minutes or until potatoes are tender. Drain well. Add hot potatoes to dressing; toss gently to coat. Add onion and chives; toss.


Картофельный салат с горчичным соусом

На 4 порции (размер порции: около 1 чашки)

1/4 чашки экстра-оливкового масла
3 столовые ложки белого винного уксуса
2 столовые ложки зернистой горчицы
3/4 чайной ложки молотого черного перца
1/4 чайной ложки кошерной соли
600-700 грамм fingerling картофеля , нарезанного наполовину
1/2 чашки тонко нарезанного красного лука
2 столовые ложки мелко нарезанных свежих луков (я использовал свежий укроп)

Перемешать 5 первых ингредиентов в большой миске.

Выложить картофель в среднюю по размеру кастрюлю. Залить водой; довести до кипения. Уменьшить огонь и варить 20 минут до полной готовности картофеля. Слить воду. Добавить горячий картофель в миску с соусом и хорошо перемешать.  Накрыть крышкой и оставить немного остыть.  Добавить лук и укроп. Все хорошо перемешать.


Recipe comes from Cooking Light

No comments: