March 10, 2025

Lemon Poppy Seed Pinwheels

Makes 32 cookies

1/2 cup (1 stick) butter, at room temperature
1 cup granulated sugar
The zest of 1 lemon, about 1 teaspoon
2 large eggs
2 & 1/4 cups all-purpose flour, plus more for dusting
1/2 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt
1 & 1/2 tablespoons lemon juice
1 (12.5-ounce) Solo can poppy seed cake and pastry filling

With an electric mixer in a medium bowl, beat the butter, sugar, and lemon zest together until fluffy.

Beat in the eggs, then the flour, baking soda, and salt until the mixture resembles coarse crumbs. Sprinkle the crumbs with the lemon juice and beat until the mixture begins to form a ball.

Transfer the dough to a floured surface, work into a ball, and then cut in half. Form each half into a disc, cover with plastic wrap, and chill for at least 1 hour and up to 24 hours.

When ready to bake, spoon the poppy seed filling into a microwave- safe bowl and warm on the defrost setting for 40 seconds.

On a floured surface, and dusting the dough and rolling pin with flour, roll out each disc into a 12x8-inch rectangle. Trim the edges. Using a table knife, spread dough rectangle with 3 tablespoons of the poppy seed filling, leaving 1/2 inch perimeter of the dough visible. Starting with a long side, carefully yet firmly roll up the dough to form a cylinder. Pinch the ends closed. Using your hands, shape the cylinder to a length of 12 inches. Repeat with the second dough disc. Cover with plastic wrap and refrigerate for 1 hour.

When ready to bake, line 2 large baking sheets with parchment paper. Heat the oven to 400°F (350 F is better).

Remove the dough cylinders from the refrigerator. Cut each cylinder into 16 slices and place on a prepared baking sheet about 2 inches apart.

Bake one batch at a time, until the bottoms begin to lightly brown, about 10 minutes (about 20 minutes if 350 F). Let cool. Store in an airtight container for up to 1 week.


Лимонные завитушки смаковой начинкой

На 32 печенья

1/2 чашки (100 грамм) масла комнатной температуры
1 чашка сахарного песка
Цедра 1 лимона, около 1 чайной ложки
2 больших яйца
2 & 1/4 чашки муки, плюс еще для посыпки
1/2 чайной ложки пищевой соды
1/4 чайной ложки соли
1 & 1/2 столовых ложки лимонного сока
1 (12,5 унций) Solo начинкa из мака для тортов и печенья

Электрическим миксером в средней миске взбить масло, сахар и лимонную цедру до образования пышной массы. Добавить яйца, затем муку, соду и соль, и вазбить опять, пока смесь не станет похожа на грубую крошку. Полить лимонным соком и замесить тесто.

Переложить тесто на посыпанную мукой доску, скатать в шар, а затем разрезать пополам. Из каждой половины сделать диск, обвернуть полиэтиленовой пленкой и поставить в холодильник минимум на 1 час и до 24 часов.

Вынуть тесто из холодильника, выложить маковую начинку в миску, пригодную для использования в микроволновой печи, и разогреть на режиме размораживания в течение 40 секунд.

На посыпанной мукой поверхности, посыпав тесто и скалку мукой, раскатать каждый диск в прямоугольник размером 25 см x 20 см. Обрезать края. Используя столовый нож, распределите по прямоугольнику теста 3 столовые ложки маковой начинки (половину), оставив немного место по краям. Начиная с длинной стороны, осторожно, но плотно свернуть тесто в рулет. Защипнуть концы. Повторить со вторым диском теста. Накрыть полиэтиленовой пленкой и поставить в холодильник на 1 час.

Застелить 2 больших противня пергаментной бумагой. Разогреть духовку до 400 °F (лучше 350 °F).

Достать рулеты из теста из холодильника. Разрезать каждый цилиндр на 16 ломтиков и положите на подготовленный противень на расстоянии около 5см друг от друга.

Выпекаать, пока дно не начнет слегка подрумяниваться, около 10 минут (около 20 минут при 350 °F). Дать остыть. Хранить в герметичном контейнере в течении 1 недели.


Recipe from "Real Food," Byerly's Fall 2024

No comments: