December 13, 2006

Traditional Dry Fruits Tarts


Traditional Dry Fruits Tarts
Makes 24-30 small ones.
Pastry: 2 cups all-purpose flour, 1 teaspoon of baking powder, 1/4 cup powdered sugar, 3/4 cup of butter, cut into small dice, 1 egg yolk, iced water (water with ice cubes)
Filling: 1 pound (approximately 500gr) prunes, 1/2 cup dark raisins, 2 tablespoons brandy (or red wine), 1/4 cup of any fruit juice.
In a processor, place the flours and sugar and pulse briefly to aerate.Sprinkle the diced cubes of butter over and pulse again until the mixture resembles breadcrumbs.
Add the egg yolk and pulse again until just mixed through, then adding iced water 1 tablespoon at a time, continue to pulse until the dough just begins to come together. This mix needed 4 tablespoons of water.

Place the dough onto a board and basically just mould the dough until it comes together. There's no need to knead! Roll into a ball and cut into half - slightly flatten each half into a disc, wrap in plastic and place in the refrigirator to rest for at least an hour or until the dough has hardened enough to roll.
Each half of the dough will make 12 cases and their decorative star topping. Cut out the stars when you've finished cutting out the cases.
Make a filling, mix prunes, raising, and juice and warm up on a stove. Don't boil and cook slowly, stirring constantly until smooth and thick Remove from heat and add brandy. Place the warm mix into food processor and pulse until it smooth.
Press each round into each tin of small 12-cups muffin tin and add 1 teaspoon of filling. Cover with a star. Preheat the oven to 350F. Bake 25-30 minutes until the pastry has a light brown color. Ready tarts dust with powdered sugar.


Праздничные корзиночки с сухофруктами.

Тесто: 2 чашки муки, 1 чайная ложка разрыхлителя, 1/2 чашки сахарной пудры, 3/4 чашки холодного сливочного масла, 1 желток, холодная вода (желательно с кусочками льда)
Начинка: 500 гр чернослива, 1/2 чашки изюма, 2 столовые ложки коньяка (или красного вина), 1/4 чашки фруктового сока.

Положить в кухонный комбайн муку, разрыхлитель и смешать. Добавить сливочное масло, предварительно нарезав на мелкие кубики. Смешать все, несколько раз нажав кнопку "Pulse" на кухонном комбайне.Добавить желток и постепенно добавить холодную воду не выключая комбайн. Тесто само начнет формироваться. Как только тесто сформируется, остановить комбайн и выложить тесто на доску. Разделить пополам, завернуть в пищевую пленку и положить в холодильник на 1 час.

Приготовить начинку. В небольшой кастрюле смешать чернослив, изюм и сок. Поставить на небольшой огонь, и постоянно помешивая, нагреть почти до закипания. Снять с огня, положить в комбайн и смешать до образования пасты. Добавить коньяк.
Вынуть половину теста из холодильника, раскачать в пласт и вырезать 12 кружков. Каждый кружок положить на дно формочек для кексов (muffin), и прижать к стенкам. Сверху положить 1 чайную ложку начинки на каждый кружок, вырезать из оставшегося теста декоративные звездочки и накрыть ими начинку.

Нагреть духовку до 350Ф. Поставить формочку для выпечки кексов в духовку и печь 25-30 минут до полной готовности. Вынуть из духовки, охладить и посыпать сахарной пудрой.
Повторить тот же процесс со вторым куском теста.

Original recipe from Cook Almost anything

Traditional fruitmince tarts
Pastry: 230 grams plain flour, 70 grams self-raising flour , 50 grams icing sugar,150 grams butter, cut into small dice, 1 egg yolk, iced water (water with ice cubes)

For this recipe you'll need two 12 hole tart tins (or muffin tins)

In a processor, place the flours and sugar and pulse briefly to aerate.Sprinkle the diced cubes of butter over and pulse again until the mixture resembles breadcrumbs.
Add the egg yolk and pulse again until just mixed through, then adding iced water 1 tablespoon at a time, continue to pulse until the dough just begins to come together. This mix needed 4 tablespoons of water.

Place the dough onto a board and basically just mould the dough until it comes together. There's no need to knead! Roll into a ball and cut into half - slightly flatten each half into a disc, wrap in plastic and place in the fridge to rest for at least an hour or until the dough has hardened enough to roll.

Each half of the dough will make 12 cases and their decorative star topping. Cut out the stars when you've finished cutting out the cases.

Frangipane Fruitmince Tarts

Muffin Tin

1 comment:

burekaboy — said...

wow, alla, those came out beautifully. cute center, looks like the star of david in the middle.

happy hanukkah!