January 31, 2014

Perfect Matzo snack - Salmon pate


Since everybody is doing something for Superbowl, I decided to prepare the perfect matzo snack. It's goes very well with matzo, whole-wheat crackers and just a bread. It's delicious, healthy and easy to make. I hope, everybody will enjoy!
Salmon Pate

Makes 2 cups pate

1/2 cup butter, room temperature
4 tablespoons finely chopped freen onions
2 tablespoon lemon juice
1 teaspoon salt
1 glove garlic
1/4 teаspoon hot pepper sauce
1 (15-oz) can salmon, drained

In food processor bowl with metal blade or blender container, combine butter, onions, lemon juice, garlic, salt, hot pepper sauce and salmon. Process until smooth.

Serve warm on whole-wheat crackers or matzo


Паштет из лосося.

На 2 чашки паштета.

1/2 чашки сливочного масла комнатной температуры
4 столовых ложки мелко нарезанного зеленого лука
2 столовые ложки лимонного сока
1 чайная ложка соли
1 зубец чеснока
1/4 чайной ложки острого соуса
1 банка (450 грамм) консервированного лосося.

Все сложить в чашку кухонного комбайна или блендера и прокрутить до получения однородной массы. Подавать с мацой или крекерами.


January 20, 2014

Banana Bread from Martha Stewart

Banana Bread from Martha Stewart

Martha Stewart Living's most requested recipe

Ok, It's official. I became a Martha Stewart Living subscriber. First recipe I tried is banana bread. It's easy, delicious, and, most important, satisfying.



Makes 1 loaf.

1/2 cup (1 stick) butter, at room temperature
1 cup granulated sugar
2 large eggs
1 & 1/2 cup all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup mashed very ripe bananas (2 medium ones)
1/2 cup sour cream
1 teaspoon vanilla
1/2 cup chopped walnuts or pecans

Preheat oven to 350F. Butter a 9-by-5-by-3-inch loaf pan; set aside. In an electric mixer fitter with the paddle attachment, cream butter and sugar until light and fluffy. Add eggs, and beat to incorporate.

In a medium bowl, whisk together flour, baking soda, and salt. Add to the butter mixture, and mix until just combines. Add bananas, sour cream, and vanilla; mix to combine. Stir in nuts, and pour into prepared pan.

Bake until a cake tester inserted into center of the cake comes out clean, about 1 hour 10 minutes. Let rest in pan for 10 minutes, then turn out onto a rack to cool.


Банановый кекс от Марты Стюарт

На 1 кекс.

1/2 чашки сливочного масла, комнатной температуры
1 чашка сахара
2 яйца
 1 & 1.2 чашки муки
1 чайная ложка соды
1 чайная ложка соли
1 чашка бананов-пюре (2 небольших банана)
1/2 чашки сметаны
1 чайная ложка ванильного экстракта
1/2 чашки мелко нарезанных грецких орех или орех пекан.

Нагреть дуновку до 350Ф. Промазать маслом формочку для выпечки кексов. В этом случае нужно ваять формочку размерами 9 х 5 х 3 дюйма. В миксере взбить масло с сахаром, добавить яйца. Продолжать взбивать. В небольшой посуде перемешать муку, соль и соду. Добавить мучную смесь в чашку миксера. Продолжая взбивать, добавить бананы, сметану и ванильный экстракт. Перемешать и добавить орехи.

Поставить в нагретую духовку и печь приблизтельно 1 час 10 минут. Деревянной лучинкой проверить на готовность. Вынуть из духовки, дать остыть в течении 10 минут. Вынуть из формы  и дать полностью остыть.