Yield 15 large cookies
Caramelized Apples
1 tablespoon butter
2 apples, peeled, cored and chopped
1 teaspoon brown sugar
1/2 teaspoon lemon juice
2 tablespoons whiskey
Cookie Dough
2 large eggs
1/3 cup sugar
1 tablespoon honey
4 tablespoons
1/3 cup (70 gram ) yogurt
1 & 1/3 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon ground anise
1/4 teaspoon salt
Glaze
2 tablespoons milk
1 cup powdered sugar
liquid from a deglazed sauce pan
To prepare apples, place butter on a medium sauté pan and heat on medium heat. Add apples, raise heat to medium-high, mix with melted butter and sauté for 3-4 minutes. Be careful not to overcook, or the apples will begin to fall and become an apple puree instead. Sprinkle with brown sugar and continue to sauté for about 1 minute. Transfer the apples from the skillet to a shallow plate with a slotted spoon. Quickly add lemon juice, whiskey and deglaze the pan. Pour liquid into a small bowl. You should have about 1-2 tablespoons of liquid. Set aside.
Preheat the oven to 350F (180 C). Place parchment paper on a large cookie sheet and grease lightly with vegetable oil and non-stick baking spray.
To prepare the dough, in a large bowl mix eggs, sugar, honey, and yogurt. In a separate medium bowl, mix flour, baking powder, salt, and ground anise.
Add dry ingredients to wet ones and mix them with a tablespoon. Add apples to a sticky dough. Using a large tablespoon, place a piece of dough on a baking sheet.
Bake 10 minutes on a low-third shelf in the oven and 12-15 minutes on the upper-third shelve. Remove from the oven and give 5-7 minutes to cool.
To make the glaze, mix liquid from the deglazed pan, add milk, and powdered sugar. Drizzle over cookies.
Cool cookies on a rack and serve. They are the best 2-3 hours after oven.
Мягкое яблочное печенье с коньячной глазурью
На 15 больших печений
Для яблок
1 столовая ложка сливочного масла
2 яблока, очищенные, очищенные от сердцевины и нарезанные на средние куски
1 чайная ложка коричневого сахара
1/2 чайной ложки лимонного сока
2 столовые ложки виски
Тесто
2 больших яйца
1/3 чашки сахара
1 столовая ложка меда
4 столовые ложки
1/3 чашки (70 г) йогурта
1 и 1/3 чашки универсальной муки
1 чайная ложка разрыхлителя
1 чайная ложка молотого аниса
Соль 1/4 чайной ложки
Глазурь
2 столовые ложки молока
1 чашка сахарной пудры
жидкость из сотейника
Чтобы приготовить яблоки, выложить сливочное масло в сотейник среднего размера и нагреть на среднем огне. Добавить яблоки, увеличить огонь до средне-сильного, смешать с топленым маслом и обжарить 3-4 минуты. Будьте осторожны, не пережарьте, иначе яблоки превратятся в пюре. Посыпать коричневым сахаром и продолжать обжаривать около 1 минуты. Используя шумовку, переложить яблоки со сковороды на неглубокую тарелку. Быстро добавить лимонный сок, виски в сотейник и дать закипеть. В небольшую миску вылить эту жидкость. У вас должно быть около 1-2 столовых ложек жидкости. Отложить в сторону.
Разогрейть духовку до 180 C. Выложить пергаментной бумагой большой противень и слегка смазать растительным маслом и сбрызгнуть антипригарным спреем для выпечки.
Для приготовления теста смешать в большой миске яйца, сахар, мед и йогурт. В отдельной средней миске смешать муку, разрыхлитель, соль и молотый анис.
Добавить сухую смесь к яичной. Замесить ложкой липкое тесто и добавить яблоки. Используя большую столовую ложку, выложить кусочки теста на противень.
Выпекать 10 минут на нижней трети полки в духовке и 12-15 минут на верхней трети. Вынуть из духовки и дать 5-7 минут остыть.
Чтобы сделать глазурь, смешать жидкость с сотейника, добавить молоко и сахарную пудру. Все хорошо перемешать. Полить печенье.
Остудить печенье на решетке и подать. Лучше всего через 2-3 часа после запекания.