Yields 2 servings (1 lavash sheet per serving)
2 lavash sheets (12 x 10-inch each one)
2 teaspoons olive oil for spreading
4 teaspoons ketchup for spreading
3-4 tablespoons grated mozzarella cheese
Salt and ground black pepper to taste
Filling
1 teaspoon vegetable oil + more if needed for sauté
1 medium yellow onion, chopped
2 large garlic cloves, chopped
1/2 teaspoon thyme
1/2 teaspoon paprika
1/2 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon ground coriander
10 oz. cooked chicken meat (any leftovers welcome)
1 cup Bella mushrooms, chopped
1 teaspoon Dijon mustard
Salt, ground black pepper to taste
To make the filling, heat the vegetable oil over medium-high heat in a large skillet. Stir in onions and sauté for about 3-4 minutes. Sprinkle with garlic, spices, some salt, ground black pepper. Saute for about 1 minute and add mushrooms-chicken pieces. Cook until they start to turn golden brown, approximately 5 minutes. Stir about every 1 1/2 minutes. Remove from the heat and give a couple of minutes to cool. Process until smooth with immersion mixer and add mustard. Check for seasonings.
Line a medium frying pan with parchment paper. Heat on a small-medium heat. Roll out each sheet of lavash on a flat surface and brush with olive oil and ketchup. Sprinkle some salt and cheese all over lavash. Spread the chicken-mushroom mixture over the lavash and smear neatly with a small spoon. Sprinkle with cheese again and roll in. Cut in half each sheet.
Place wraps on parchment paper, and let's heat the frying pan on medium for about 3-4 minutes until lavash is bright brown. Turn on the other side and fry for about 2-3 minutes.
Remove from the skillet and cool for about 3-4 minutes. Serve warm immediately.
Рулет из лаваша с начинкой из курятины и грибов
Выход на 2 порции (1 лист лаваша на порцию)
2 листа лаваша (каждый размером 12 х 10 дюймов)
2 чайные ложки оливкового масла для намазывания
4 чайные ложки кетчупа для намазывания
3-4 столовые ложки тертого сыра моцарелла
Соль и молотый черный перец по вкусу
Начинка
1 чайная ложка растительного масла + больше, если нужно для обжаривания
1 средняя желтая луковица, нарезанная мелко
2 больших зубчика чеснока, нарезать мелко
1/2 чайной ложки тимьяна
1/2 чайной ложки паприки
1/2 чайной ложки молотого тмина
1/2 чайной ложки молотого кориандра
300 грамм приготовленного мяса курицы (любые остатки приветствуются)
1 чашка белых грибов, нарезанных мелко
1 чайная ложка дижонской горчицы
Соль, молотый черный перец по вкусу
Чтобы сделать начинку, разогреть растительное масло на среднем огне в большой сковороде. Перемешать с луком и обжарить около 3-4 минут. Посыпать чесноком, специями, солью, молотым черным перцем. Обжаривать около 1 минуты и добавить кусочки грибов и курицы. Тушить пока они не станут золотисто-коричневыми, примерно 5 минут. Мешать часто. Снять с огня и дать пару минут остыть. Провернуть до однородности с помощью погружного миксера и добавить горчицу. Проверить на наличие приправ.
Застелить среднюю сковороду пергаментной бумагой. Начать подогревать над малом-среднем огне. Развернуть каждый лист лаваша на плоской поверхности и смазать оливковым маслом и кетчупом. Посыпать лаваш солью и сыром. Выложить курино-грибную смесь на лаваш и аккуратно размазать маленькой ложкой. Снова посыпать сыром и завернуть рулетом. Каждый лист разрезать пополам.
Разложить куски рулета на пергаментной бумаге и дать прогреться на среднем огне в течение 3-4 минут, пока лаваш не станет ярко-коричневого цвета. Перевернуть на другую сторону и жарить около 2-3 минут.
Снять со сковороды и остудить около 3-4 минут. Подавать сразу теплым.