Yields about 1 cup of paste
1 tablespoon olive oil
1 medium yellow onion, chopped
2 tablespoons butter
8 oz. (250 grams) mini Bella mushrooms, sliced
2 cloves of garlic, minced
1/2 teaspoon thyme
1 tablespoon parsley and dill;
Salt and pepper to taste
2/3 cup white beans, canned and rinsed
a few tablespoons of vegetable/chicken broth or water (optional); I used 1 tablespoon lemon juice
1/3 cup walnuts, pieces
In a large sauté pan or skillet, heat the oil over medium-high heat. Add the onion and cook for 4 minutes, stirring occasionally. Add the kosher salt and fresh ground black pepper and cook another 4 to 5 minutes, stirring occasionally.
Add the butter, mushrooms, garlic, and thyme. Sauté for about 7-10 minutes on a medium heat until almost all liquid will be evaporated. Remove from the heat and give 5 minutes to cool off.
Put sauteed mixture, nuts, parsley, and beans in a food processor and process until smooth. Scrape sides with a plastic spatula to incorporate everything. Add some liquid if the mixture is dry. Remove the pâté into a medium ramekin. Chill for a couple of hours and serve on a piece of bread and crackers.
Паштет из грибов и белой фасоли
На 1 чашку пасты.
1 столовая ложка оливкового масла
1 средняя луковица, мелко нарезанная
2 столовые ложки сливочного масла
8 унций. (250 грамм) мини-грибов, нарезанных ломтиками
2 зубчика чеснока, измельченных
1/2 чайной ложки тимьяна
по 1 столовой ложке петрушки и укропа;
Соль и перец по вкусу
2/3 чашки белой фасоли, консервированной и промытой
несколько столовых ложек овощного/куриного бульона или воды (по желанию); Я использовала 1 столовую ложку лимонного сока
1/3 чашки грецких орехов, кусочки
В большой сковороде нагреть оливкобое масло на среднем или сильном огне. Добавить лук и готовить 4 минуты, периодически помешивая. Добавить соль и свежемолотый черный перец и готовить еще 4–5 минут, периодически помешивая.
Добавить сливочное масло, грибы, чеснок и тимьян. Обжаривать еще 7-10 минут на среднем огне, пока почти вся жидкость не выпарится. Снять с огня и дать 5 минут остыть.
Поместить обжаренную смесь, орехи, петрушку и фасоль в кухонный комбайн и измельчить до получения однородной массы. Добавить немного жидкости, если смесь сухая. Выложить паштет в форму среднего размера. Охладить пару часов и подать с хлебом и крекерами.
Recipe comes from https://www.instagram.com/cosanzenele.gatesc/ and https://cosanzene.ro/