Yields 2 large servings
1 medium-large beet root, cooked or roasted
2 medium tomatoes, cut into medium chunks
1/4 cup red onion, thinly sliced
Marinade
2 tablespoons olive oil
1/2 teaspoons zaatar
1 medium garlic clove, minced
2 tablespoons flat-leaf parsley, chopped
3 teaspoons balsamic vinegar
1/4 teaspoon salt
Black pepper to taste
To make marinade, in a small bowl, use the back spoon to mash the garlic clove with parsley, zaatar, salt and pepper. Add balsamic vinegar, olive oil and whisk until the salt is dissolved.
In a medium bowl, add beets and pour marinade. Mix together very well and leave to marinade for about 1 hour at room temperature.
In a large bowl, add tomatoes and beet mixture. Check for salt and pepper. Serve immediately.
Салат из маринованной свеклы и помидор
На 2 большие порции
1 средняя по величине красная свекла, сваренная или печеная
2 средних помидора, нарезать на средние куски
1/4 чашки красного лука, тонко нарезанного
Маринад
2 столовые ложки оливкового масла
1/2 чайной ложки zaatar
1 средний зубчик чеснока, измельченный
2 столовые ложки петрушки, мелко нарезанной
3 чайных ложки бальзамического уксуса
1/4 чайной ложки соли
Черный перец по вкусу
Для маринада в маленькой миске чайной ложкой размять зубчик чеснока с петрушкой, zaatar, солью и перцем. Добавить бальзамический уксус, оливковое масло и перемешать до того, пока соль не растворится.
В среднюю миску добавить свеклу и залить маринадом. Перемешать и оставить в маринаде примерно на 1 час при комнатной температуре.
В большую миску добавить помидоры и свекольную смесь. Проверить на соль и перец. Подавать тут же на стол.
No comments:
Post a Comment