October 17, 2015

Banana Ricotta Pancakes



Banana Ricotta Pancakes

You can make then in the evening and warm up a little bit in the morning. they are so good.

1 cup all-purpose flour (I used 1 1/3 cups flour)
2 tablespoons sugar
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1 cup whole-milk ricotta
1 large egg
1/2 cup milk
2 tablespoons unsalted butter, melted and cooled
1 teaspoon vanilla extract
1 small ripe banana, mashed

1. Whisk together flour, sugar, baking powder and salt in a medium bowl. In a large bowl, whisk together ricotta, egg, milk, butter, vanilla and banana. Gently stir flour mixture into ricotta mixture until just blended.

2. Grease a large nonstick skillet over medium heat with cooking spray or melted butter. Drop tablespoonfuls of batter into skillet. Cook pancakes, turning once, until golden brown on both sides, about 4 minutes total. Keep pancakes warm on a plate in oven while cooking remaining pancakes.

3. Stack pancakes on dessert plates, top with caramel and sliced bananas, if desired, and serve.


Блинчики с сыром рикотта и бананом

1 чашка муки (я использовала 1 1/3 чашки муки)
2 столовые ложки сахара
2 чайные ложки разрыхлителя
1/2 соли
1 чашка сыра рикотты
1 яйцо
1/2 чашки молока
2 столовые ложки сливочного масла, растопленного
1 чайная ложка ванильного экстракта
1 небольшой банан, разнятым до состояния пюре.

Перемешать муку, сахар, разрыхлитель и соль в небольшой посуде. В большой посуде смешать рикотту, яйцо, молоко, масло, ванильный экстракт и банан. Добавить мучную смесь и все хорошхо перемешать.

Нагреть сковороду. Пожарить блинчики до ярко жолотистого цвета на каждой стороне. Подать теплыми.



Recipe comes from http://www.myrecipes.com/recipe/ricotta-banana-pancakes

No comments: