October 05, 2015
Chewy rugelach with walnut filling
Chewy rugelach with walnut filling
Makes 24 medium size pastries.
Dough
2 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon salt
2/3 teaspoon baking soda
1 teaspoon sugar
1 cup buttermilk
1 cup pepper jack cheese or mozarella grated on small grating side of a box
Filling (from "Eating the Bible" by Reva Rossner)
1 & 1/4 cups (300gramm) ground nuts (walnuts, peacans or almonds)
1/3 cup sugar
Pinch of salt
1 Tablespoon meted butter or margarine
2 Tablespoons water
1 Tablespoons maple syrup (I took honey)
Egg wash
1 egg, lightly beaten
Preheat the oven to 350 degrees F.
Mix together flour, salt, baking soda and sugar. In a separate bowl combine buttermilk and cheese. Add flour mixture to cheese mixture and form a dough.
Make a filling combining all ingridients together,
Divide dough and filling in 3 equal parts. On a well-floured board, roll each part of dough into a 9-inch circle. Spread one part of filling on each circle. Cut the circle into 8 equal wedges. Starting with the wide edge, roll up each wedge. Place the cookies, points tucked under, on a baking sheet lined with parchment paper.Brush each cookie with the egg wash and sprinkle with sugar. Bake for 15 to 20 minutes, until lightly browned. Remove to a wire rack and let cool.
Рогалики с ореховой начинкой.
Тесто:
1 чашка кефира
1 чашка тертого сыра на мелкой терке
0,5 чайной ложки соли
2/3 чайной ложки соды
1 чайная ложка сахара
2 стакана муки
Начинка:
1 + 1/4 чашки (300 грамм) перемолотых грецких орех
1/2 чашки сахара
Щепотка соли
1 столовая ложка расплавленного сливочного масла или маргарина
2 столовых ложки воды
1 столовая ложка кленового сиропа или меда
1 яйцо для помазки.
Нагреть духовку до 350Ф.
Приготовить тесто и начинку. Разделить тесто и начинку на 3 равных части. Раскатать каждую часть в круг и смазать одной порцией начинку. Свернуть рогалики, вылоижть на деко и помазать яйцом. По желанию посыпать сахаром. Печь 15-20 минут. Вынуть из духовки и дать остыть.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment