October 05, 2018

Oat Potato Pancakes


Yield 5 servings

2 ½ cups rolled oats
1 tablespoon baking powder
¾ teaspoon salt
2 cups milk of your choice (I used 1 & 1/2 cups)
2 large eggs
1 medium-sized yellow potato
¼ teaspoon smoked paprika (optional)


Clean and peel the potato. Then place it in a microwave-safe bowl and microwave it for 5 minutes. Remove it from the microwave and let it cool a bit so it’s easy to handle.

Meanwhile, place the rolled oats in a high-powered blender and pulse it until the oats have become more like oat flour.

Add oat flour into a bowl, along with baking powder and salt and mix well.

Pour in the milk.

Then, beat 2 eggs together and add them into the oat mix.

Finally, grate the potato (make sure you handle it carefully if it’s still warm). And add the grated potato into the oat pancake mix.

Stir mix well and set aside for 7-10 minutes. The longer the mixture sits, the less likely will the mixture run when you place it on your hot pan, resulting in thicker pancakes.

Spoon 4-5 spoonfuls of pancake mix onto a greased pan and let it cook a couple of minutes – over a medium flame. Then flip and let cook another 2-4 minutes.

Serve warm!


Оладьи с овсянкой и картофелем

На 5 порций

2 ½ чашки овсяных хлопьев
1 столовая ложка разрыхлителя
¾ чайной ложки соли
2 чашки молока по вашему выбору (я использовала 1 и 1/2 чашки)
2 больших яйца
1 картофель среднего размера
¼ чайной ложки копченой паприки (по желанию)

Очистить картофель от кожуры. Положить картофель в микроволновку и печь на 5 минут. Вынуть из микроволновой печи и дать немного остыть, чтобы картофель можно было бы взять в руки.

Между тем, выложить овсяные хлопья в кухонный конбайн и прокрутить его до получения овсяной муки.

Выложить овсяную муку в миску, добавить разрыхлитель, солью и паприку. Хорошо перемешать.

Влить молоко.

Затем взбить 2 яйца и добавьте их в овцяную смесь.

Наконец, натереть картофель. И добавить тертый картофель в овсяную смесь.

Хорошо перемешать и дать спотоянть в течение 7-10 минут.

Выложить оладьи на смазанную маслом подогретую сковороду и поджарить до золотистого цвета собеих сторон.


Recipe comes from Egg Lands Best

No comments: