November 15, 2006

Elephant Ears (easy home Sugar Palmiers)


Elephant Ears (easy home Sugar Palmiers)

Makes 36 Palmiers

1/3 cup sugar, 1 (17 1/4 ounce) package frozen puff pastry, thawed

Preheat the oven to 400 degrees and lightly grease two baking sheets. Unfold one of the puff pastry sheets on a clean surface. Sprinkle evenly with a sugar. Gently press the sugar into the pastry. Flip the pastry over and repeat. Roll up each long side of the puff pastry jellyroll fashion to meet in the middle, forming the V shaped Palmiers. Tightly wrap and place in the freezer. Repeat with the other sheet of dough. Remove the first sheet from the freezer and slice the log into 18 1/2-inch thick slices. Place each slice two inches apart on one of the cookie sheets. Repeat with the other log. Place in the oven and bake for 10 minutes. Flip each of the pastries over and continue to bake for 7-8 minutes, or until crisp and pale golden brown. Transfer to a wire rack and cool.

Уши слоненка (домашнее сахарное палмье)

Развернуть один лист готового слоеного теста на столе. Посыпать сахаром и вдавить сахар качалкой, каждый раз раскатывая тесто. Певернуть тесто и повторить этот процесс на другой стороне. Скатать тесто рулетом до середины и повторить тоже с противоположного конца. Плотно обвернуть тесто в пищевую пленку. Повторить тотже "сахарный" процесс со вторым куском теста. Положить оба рулета в морозилку на 2 часа. Нагреть духовку до 400Ф и приготовить две дечки. Вынуть из морозилки и нарезать каждый рулет на 18 частей. Положить нарезанные печенья на приготовленные дечки и печь 10 минут. Перевернуть печенья на другую сторону через 7-8 минут. Вынуть из духовки и остудить.

Прекрасный рецепт для нежданных гостей.

This recipe you can find in many cooking books, but the quite name "Elephant Ears" came out of the book Esther Brody "500 Best Cookies, Bars and Squares"

1 comment:

burekaboy — said...

mmmmmm....les palmiers. my all-time favourite french pastry.

your blog is looking better every time i visit ;P