October 20, 2018

"Mock" Garlic Mashed Potatoes


Yield: 4 servings

1 medium head cauliflower
1 tablespoon cream cheese, softened
1/4 cup grated Parmesan
1/2 teaspoon minced garlic
1/8 teaspoon straight chicken base or bullion (may substitute 1/2 teaspoon salt)
1/8 teaspoon freshly ground black pepper
1/2 teaspoon chopped fresh or dry chives, for garnish (I used parsley)
3 tablespoons unsalted butter

Set a stockpot of water to boil over high heat.

Clean and cut cauliflower into small pieces. Cook in boiling water for about 6 minutes, or until well done. Drain well; do not let cool and pat cooked cauliflower very dry between several layers of paper towels.

In a bowl with an immersion blender, or in a food processor, puree the hot cauliflower with the cream cheese, Parmesan, garlic, chicken base, and pepper until almost smooth.

Garnish with chives (I used parsley), and serve hot with pats of butter.


"Картошка" пюре из цветной капусты

На 4 порции

1 средней величины головка цветной капусты
1 столовая ложка сливочного сыра "Philadelphia", комнатной температуры
1/4 чашки тертого пармезана
1/2 чайной ложки измельченного чеснока
1/2 чайной ложки соли
1/8 чайная ложка свеже молотого черного перца
1/2 чайной ложки мелко нарезанной петрушки
3 столовые ложки несоленого сливочного масла

Вскипятить воду в средней по величине кастрюле.

Очистить и нарезать цветную капусту на мелкие кусочки. Выложить в кипящую воду и варить 6 минут. Слить воду и выложить цветную капусту на бумажные полотенца . Промокнуть и выложить в небольшую посуду.

Добавить сливочный сыр, пармезан, чеснок, соль и перец к горячей цветной капусте. Вертикальным блендером перемешать всё до получения гладкого пюре.

Украсить петрушкой и подавать с горячим маслом.


Recipe comes from Food Network

No comments: