January 31, 2020

Irish Smoked Salmon Pate


Makes about 1 & 1/2 cups

4 ounces (125 gram) smoked salmon, chopped
Juice of 1/2 fresh lemon
1 tablespoon chopped onion
4 ounces (125 gram) cream cheese at room temperature
2 hard-cooked eggs
2 tablespoons heavy (whipping) cream
Salt and fresh ground black pepper to taste

In a blender or food processor, puree the smoked salmon until smooth. Add the lemon juice, onion, and cream cheese and process until smooth.

Add remaining ingredients and blend for 15 seconds. Scrape into a 2-cup ramekin and refrigerate at least 30 minutes, or until ready to serve.


Ирландский паштет из копченого лосося

На 1 и 1/2 чашки

4 унции (125 грамм) копченого лосося, мелко нарезанного
Сок 1/2 свежего лимона
1 столовая ложка нарезанного лука
4 унции (125 грамм) сливочного сыра при комнатной температуре
2 яйца, сваренные вкрутую
2 столовые ложки сливок
Соль и молотый черный перец по вкусу

Выложить копченый лосось в чашу кухонного комбайна и провернуть до образования пюре. Добавить лимонный сок, лук и сливочный сыр и опять провернуть до однородной массы.

Добавить все остальные ингредиенты и прокрутить в течение 15 секунд. Выложить в посуду и поставить в холодильник как минимум на 30 минут.


Recipe from community book.

No comments: