March 15, 2020

Quick Pickled Cabbage


Servings 8 people

1/2 medium head cabbage shredded or sliced
1 medium onion finely diced
1 cup boiling water
1/2 cup white vinegar
1 teaspoon salt heaping teaspoon
1 teaspoon sugar heaping teaspoon
1 carrot, grated optional

Thinly slice/shred the cabbage into strips and place into a bowl. Finely dice the onion and mix with cabbage.

Add the vinegar, salt and sugar to the boiling water and pour over the cabbage mixture. Using your hands, mix and massage the brine through the cabbage for a minute. Allow to sit for at least 30 minutes, but best to be left overnight. Keep it refrigerated.


Кислая капуста по-быстрому

На 8 порций

1/2 средней головки капусты, тонка нашинкованной
1 средняя головка лука, мелко нарезанная
1 чашка кипятка
1/2 чашки белого уксуса
1 чайная ложка поваренной соли
1 чайная ложка сахарной кучи чайной ложки
1 морковь, тертая по желанию

Тонко нашинковать капусту и положить в миску. Мелко нарезать лук и смешать с капустой.

Добавить уксус, соль и сахар в кипящую воду и залить капусту и лук. Руками перемешать смесь, немного втирая жидкость в капусту. Дать постоять 30 минут, но лучше оставить на ночь в холодильнике. Хранить в холодильнике.


Recipe comes from Peter's Food Adventures

No comments: