December 02, 2020

Garlicky Semolina Batons with Home-made Chicken Filling (leftover recipe)


Yields 16 medium-large pieces

Chicken Filling

8-9 oz.. roasted skinless chicken (leftovers of rotisserie chicken are welcomed), torn into small pieces

2 teaspoons vegetable oil

1/2 large yellow onion, chopped

2 garlic cloves, chopped

1 medium carrot, peeled and shredded on large holes of the grater

1/2 teaspoon ground cumin

1/2 teaspoon ground coriander

1 egg

2 tablespoons water, room temperature

Salt, ground black pepper, cayenne pepper to taste

Dough

1 & 3/4 cups all-purpose flour

3 tablespoons semolina

1/2 teaspoon salt

1/2 teaspoon baking powder

2 & 1/2 tablespoons vegetable oil + 1 teaspoon

120 ml water, room temperature

Garlicky Spread

3 tablespoons vegetable oil

3 cloves garlic, minced

1 tablespoons fresh parsley, chopped

1 teaspoon dry oregano leaves

For Filling: coat the bottom of the pan with oil. Heat the pan on medium-high heat until the oil is shimmering. Add the onion and stir to coat the onions with the oil. Spread the onions out evenly over the pan, sprinkle with salt, and let cook for about 5 minutes, stirring occasionally. Add garlic, spices and sprinkle with cayenne pepper to taste. Stir everything and sauté for one minute.

Add shredded carrots and sauté for 2 minutes and finally add shredded chicken. Mix everything and sauté for 3-4 minutes. Remove from the heat and give a couple of minutes to cool.

Place mixture into a bowl of food processor and process until small bits. Check for salt and pepper.

The filling might be done in advance and kept in the refrigerator in an airtight container.

For the dough: In a large bowl add flour, salt, baking powder, and semolina. Add 2 & 1/2 tablespoons vegetable oil and water. Using your hands, knead a dough. Moisture the dough with the remaining 1 teaspoon of vegetable oil, cover with a clean towel, and leave on a counter for 20-30 minutes.

While the dough is resting, make a garlicky spread. Mix all ingredients and, using the backside of the teaspoon, try to break garlic pieces into a mixture. Leave on a kitchen counter for 10-15 minutes.

In a medium bowl, mix egg and 2 tablespoons of water. Scoop out 2 tablespoons of egg mixture into a small bowl for egg wash. Add the remaining egg mixture to a filling and mix.

Preheat oven to 350 F. Place parchment paper on a large cookie sheet and grease with vegetable oil and non-stick baking spray.

Divide dough into 2 equal parts. Rolls each part into a 10 x 11 -inch rectangle. Moisture with garlicky spread and make a tight roll. Cut each roll into 8 equal pieces. Roll out each piece into a 4 x 5 - inch rectangle. Place 1 tablespoon of filling on the bottom of the rectangle. Make a small roll and tackle the ends. Place on a prepared sheet. Repeat with other pieces.

Brush each pastry with egg wash and bake for 20-25 minutes in the oven (10 minutes on a bottom shelf, 10 minutes - on the upper shelf). Remove from the oven and cool until room temperature. Serve immediately with soup, salads, or sauce. Excellent example of finger food.


Печеные батончики с манной крупой и куриной начинкой

На 16 штук среднего размера.

Куриная начинка

250 - 280 грамм мяса запеченной или сделанной на гриле курицы без кожи, нарезанной на мелкие кусочки

2 чайные ложки растительного масла

1/2 большой нарезанной желтой луковицы

2 нарезанных зубчика чеснока

1 средняя морковь, очищенная и натертая на больших отверстиях терки

1/2 чайной ложки молотого тмина

1/2 чайной ложки молотого кориандра

1 яйцо

2 столовые ложки воды комнатной температуры

Соль, черный молотый перец, кайенский жгучий перец по вкусу 

Тесто

1 и 3/4 чашки белой муки

3 столовые ложки манной крупы

1/2 чайной ложки соли

1/2 чайной ложки разрыхлителя

2 и 1/2 столовых ложки растительного масла + 1 чайная ложка

120 мл воды комнатной температуры

Чесночная помазка

3 столовые ложки растительного масла

3 зубчика чеснока, измельченного

1 столовая ложка нарезанной свежей петрушки

1 чайная ложка сухих листьев орегано

Для начинки: смазать дно сковороды растительным маслом. Нагреть сковороду на среднем или сильном огне, пока масло не начнет мерцать. Добавить лук и перемешать. Равномерно распределить лук по дну сковороды, посолить и тушить около 5 минут, помешивая несколько раз. Добавить чеснок, специи и посыпать кайенским перцем. Все перемешать и обжарить еще одну минуту.

Добавить тертую морковь и тушить 2 минуты, а затем добавит; кусочки курицы. Все перемешать и обжарить 3-4 минуты. Снять с огня и дать пару минут остыть.

Выложить смесь в чашу кухонного комбайна и измельчить до небольших кусочков. Если нужно, добавить соль и перец.

Начинку можно сделать заранее и хранить в холодильнике в герметичной посуде.

Для теста: в большую миску всыпать муку, соль, разрыхлитель и манную крупу. Добавить воду и 2 & 1/2 столовых ложки растительного масла. Замесить тесто. Смочить тесто оставшейся 1 чайной ложкой растительного масла, накрыть чистым полотенцем и оставить на столе на 20-30 минут.

Пока тесто отдыхает, приготовить чесночную помазку. Смешать все ингредиенты и, используя тыльную сторону чайной ложки, измельчить кусочки чеснока в смеси. Оставить на кухонном столе на 10-15 минут.

В миске среднего размера смешать яйцо и 2 столовые ложки воды. Снать 2 столовые ложки яичной смеси в небольшую миску для тофо, чтобы смазать батончики перед выпеканием. Добавить к начинке оставшуюся яичную смесь и перемешать.

Разогреть духовку до 350 F (180 Ц). Выложить пергаментной бумагой большой противень и смазать растительным маслом и антипригарным спреем для выпечки.

Тесто разделить на 2 равные части. Раскатать каждую часть в прямоугольник размером 10 x 11 дюймов. Смазать чесночной намазкой и скатать в рулет. Каждый рулет разрезать на 8 равных частей. Раскатайте каждую отрезанную чать в прямоугольник размером 4 х 5 дюймов. На дно прямоугольника положите 1 столовую ложку начинки. Скатать в  небольшой рулет и придавить концы. Выложить на подготовленный лист. Повторить то же самое с другими частями.

Смазать каждый батон оставленной яичной жидкостью и выпекать в течении 20-25 минут в духовке (10 минут на нижней полке, 10 минут - на верхней). Вынуть из духовки и остудить до комнатной температуры. Сразу подать с супом, салатами или соусом. Отличный пример закуски.


No comments: